Med "Blod på snø" og nå oppfølgeren "Mere blod" har Jo Nesbø beveget seg over i en ny krimgenre, svært godt mottatt av både kritikerne og leserne. I august 1977 går en mann av bussen i ei øde bygd på Finnmarksvidda. Han kaller seg Ulf, har ingen bagasje og hevder at han er kommet for å gå på jakt. Blant læstadianere og samer møter han en kultur som både er gjestfri og ekskluderende, hjelpsom og fremmed. Bygdas klokker, Lea, låner ham en rifle og en jakthytte hvor midnattssola holder ham våken mens han hvileløst vokter det storslåtte, men monotone viddelandskapet. Og det går etter hvert opp for Lea og hennes sønn Knut at Ulf ikke er jeger, men bytte. Og at jaktlaget er på vei. Jo Nesbø om "Mere blod": "I beskrivelsene av Finnmark - som selv for nordmenn flest er ganske ukjent territorium - er kildene blant annet mine egne erfaringer da jeg reiste og bodde i fylket på 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, andre som har innblikk i samekultur og Øyvind Eggen som har latt meg bruke utdrag av sin avhandling om læstadianere."
Jo Nesbø (født 1960) er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 55 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Jo Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Med utgivelsen av Blodmåne i 2022 teller serien foreløpig 13 bøker. Forfatteren har mottatt en rekke priser, deriblant Riverton-prisen, Glassnøkkelen og Bokhandlerprisen, og vært nominert til den prestisjetunge Edgar-prisen og den britiske CWA Dagger-prisen. Nesbø har også hatt stor norsk og internasjonal suksess med de frittstående romanene Hodejegerne (2008), Sønnen (2014), Blod på snø og Mere blod (2015), familiedramaet Kongeriket (2020) og med de fem barnebøkene om Doktor Proktor.
Les mer
En mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge - om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Og om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.
I sommer spilte Di derre og KORK tre utsolgte konserter på Frognerseteren Amfi. Konserten ble sendt på NRK 14. september hvor tre kvart million seere tilbrakte lørdagskvelden sammen med de to orkestrene og fortellingene om Gunn, Berger, Erik Vea og faren til Ivar. I Rumba med Gunn, kan lese fortellingene bak tekstene og om låtskriving, rytmeforståelse, kompiser, avstandsforelskels