H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard) AS

H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard) AS ble grunnlagt i 1872 og er en ledende og uavhengig litteratur- og kunnskapsformidler som garanterer for ytringsfrihet og arbeider for en åpen, internasjonal kulturkontakt.

Aschehougs kjernekompetanse er å formidle kunnskap, opplevelser og underholdning gjennom å finne, foredle og formidle litteratur i alle sjangre. Vi skal bringe frem nye forfattere og bygge forfatterskap – norske og utenlandske – og formidle innhold i alle formater.

Vi utgir romaner, noveller, dikt, essays, biografier, personlige beretninger, bøker om politikk og historie og bøker for barn og unge. For utdanningsmarkedet utvikler vi innhold både i bokform og digitalt for barnehage og skolemarkedet. 

Vår ambisjon er å skape lese- og lærelyst ved å utgi de beste forfatterne og de beste læremidlene. Ved å bygge på vår sterke og samfunns- og kulturpolitiske tradisjon skal vi sikre grunnverdier som ytringsfrihet, norsk språk, kultur og identitet.

Aschehoug er sertifisert som Miljøfyrtårn og arbeider etter prinsipper som understøtter en bærekraftig utvikling for både etikk og miljø.

Ønsker du å bli forfatter hos oss? Les mer her