Det hvite hotellet

Velg format

Forventet i salg
179 kr
ISBN
9788203193149
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En norsk forsikringsjurist reiser til India for å oppklare en svindelsak. En mann ligger i koma på et sykehus i Mumbai, og ID-kortet som er funnet på ham, tyder på at dette er en person som egentlig skal ha druknet i Oslofjorden.
Juristens møte med den kaotiske storbyen, kaster lys og skygge over hans eget liv og stiller ham til slutt overfor et moralsk dilemma i ingenmannsland mellom stringent forsikringsjus, vaklevoren menneskelighet og selvmotsigende rettferdighet. Jo Nesbø donerer inntektene fra denne fortellingen til Redd Barna og ABC redder barna-kampanjen. Prosjektet er et samarbeid mellom Aschehoug forlag og Redd Barna. Målet er å skape en bokserie der kjente forfattere inviteres til å skrive en fortelling og la inntektene av boksalget gå til Redd Barnas arbeid for å sikre skolegang til 8 millioner barn innen 2010.

For mer informasjon om Redd Barna og ABC redder barna-kampanjen, besøk www.reddbarna.no

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 59
Utgitt 2007
ISBN 9788203193149
Format Innbundet
Språk Bokmål
Emne India Fattigdom Romaner Skjønnlitteratur
Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (født 1960) er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 55 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Jo Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Med utgivelsen av Blodmåne i 2022 teller serien foreløpig 13 bøker. Forfatteren har mottatt en rekke priser, deriblant Riverton-prisen, Glassnøkkelen og Bokhandlerprisen, og vært nominert til den prestisjetunge Edgar-prisen og den britiske CWA Dagger-prisen. Nesbø har også hatt stor norsk og internasjonal suksess med de frittstående romanene Hodejegerne (2008), Sønnen (2014), Blod på snø og Mere blod (2015), familiedramaet Kongeriket (2020) og med de fem barnebøkene om Doktor Proktor. Les mer

Artikler

Rivertonprisen til Jo Nesbø

Prisen for årets beste kriminallitterære arbeid i Norge, Rivertonprisen, går til Jo Nesbø for romanen Kniv.
Les mer

Les første kapittel av Kniv

Den tolvte boka om Harry Hole er i butikk. Les første kapittel her.
Les mer

Harry Hole – kan du rekkefølgen?

Siden 1997 har Jo Nesbø rukket å skrive tretten bøker om Harry Hole. Her er rekkefølgen.
Les mer

Utdrag: Kongeriket av Jo Nesbø

En mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge - om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Og om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.
Les mer

Bli kjent med Jo Nesbøs nye univers

Kongeriket er en mørk og mektig spenningsroman om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet.
Les mer

Rumba med Gunn og andre tekster

I sommer spilte Di derre og KORK tre utsolgte konserter på Frognerseteren Amfi. Konserten ble sendt på NRK 14. september hvor tre kvart million seere tilbrakte lørdagskvelden sammen med de to orkestrene og fortellingene om Gunn, Berger, Erik Vea og faren til Ivar. I Rumba med Gunn, kan lese fortellingene bak tekstene og om låtskriving, rytmeforståelse, kompiser, avstandsforelskels
Les mer

Kan Putin slås med fortellinger?

Hvilken rolle kan fiksjonen spille når sannheten allerede er en fallen?
Les mer

Harry Hole får egen utstilling på Nasjonalbiblioteket

På sporet av Harry Hole utforsker en av de mest populære krimseriene i nyere kulturhistorie.
Les mer