Aldri tilgi

På lager
ISBN
9788203365140
Ebok
kr 169,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203365140
  • Salgsdato: 03.09.2019
  • Språk: Bokmål
Før den nye justisministeren skal gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding.

Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra?

Journalisten Kajsa Coren arbeider med en TV-dokumentar om #Metoo i Norge. Alt tar en uventet vending da politiet får en forsvinningssak å oppklare, og Kajsa oppdager en sammenheng mellom den, justisministeren og den døde på gården.

 

«Trude Teige leverer varene. Dette er drivende god krim som griper rett inn i metoo-debatten og den politiske hverdagen i Norge.» Bjørn Fredheim Fædrelandsvennen (Terningkast 5)

«Aldri tilgi er en roman det er vanskelig å legge fra seg før siste side er lest. Den er engasjerende, tankevekkende og spennende.» Svein Gjeruldsen, Tvedestrandsposten (Terningkast 5)

«Tematikken i Aldri tilgi er med på å løfte denne Kajsa Coren-boken opp på et internasjonalt nivå, som både gjør denne fortellingen til en engasjerende, altoppslukende og oppsiktsvekkende leseaffære.» Boktimmy blogg (Terningkast 5)

«Trude Teige leverer igjen, så det holder! Årets krim går rett inn i metoo-debatten, og er en tankevekkende, intens og sterk krim om overgrep som aldri kan glemmes. ... En drivende god krim!» Liv Lysaker, LO Media

Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Trude Teige

Trude Teige

Trude Teige (f. 1960) har gitt ut ni romaner og to sakprosabøker. Teige er utdannet oversetter og journalist og har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2. Hun debuterte i 2002 med den historiske romanen Havet syng. Oppfølgeren Lene seg mot vinden kom to år senere.

Teige har til nå skrevet seks populære krimromaner om TV-journalisten Kajsa Coren, alle har vunnet mange lesere: Noen vet (2009), En hjelpende hånd (2010), Svik (2012), Jenta som sluttet å snakke (2014), Pasienten (2017) og Aldri tilgi (2019). Til sammen har bøkene om Kajsa Coren solgt i mer enn 160 000 eksemplarer. Flere av Teiges bøker er nominert til Bokhandlerprisen og oversatt til flere språk. Pasienten ble også nominert til Rivertonprisen.

Den historiske romanen, Mormor danset i regnet (2015), handler om en norsk kvinne som gifter seg med en tysk soldat i 1945. Boka er inspirert av faktiske personer og hendelser, den ble også nominert til Bokhandlerprisen og har solgt i over 55 000 eksemplarer. Romanen er kommet ut i flere land, bl.a. i Danmark og Sverige.

Høsten 2020 kom dokumentarboka På åstedet i samarbeid med kriminaltekniker Eva B. Ragde. Den handler om saker som Ragde har vært med på å oppklare gjennom den kriminaltekniske etterforskningen, og forfatterne forteller hva som skjedde før, under og etter alvorlige forbrytelser.

Høsten 2021 er Teige aktuell med en ny storslått roman om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie. Morfar pustet med havet er en frittstående oppfølger av Mormor danset i regnet.

Trude Teige er president i Rivertonklubben.
Mer om forfatteren