Med #MeToo som bakteppe – Trude Teige om Aldri tilgi

Hver gang jeg går i gang med et nytt bokprosjekt, stiller jeg meg de samme spørsmålene: Hva kan jeg noe om? Hva ønsker jeg å si noe om? Kajsa Coren-bøkene har tatt for seg skjebnen til barnehjemsbarna, eldreomsorg, tyskerjentene, overgrep i både kristne miljø og i psykiatrien. I Aldri tilgi er det #Metoo som danner bakteppet for plottet.

Skrevet av: Trude Teige

Som tidligere politisk journalist kjenner jeg media og norsk politikk godt, og jeg har sett hvordan mannsdominerte arbeidsmiljø kan skape et klima der kvinner ikke tør å melde fra om ulike former for trakassering.

Men det er også en annen historie i denne boka. I nesten 25 år har jeg jogget forbi en forlatt gård. Den ligger i vakre omgivelser, men for hvert år har den forfalt mer og mer, og jeg har undret meg over om det ikke er noen som eier den, noen som føler ansvar for den. I løpet av årene har historien om de som bodde her vokst i fantasien min. Og for litt over et års tid siden gjorde jeg det jeg hadde tenkt på lenge: Jeg gikk helt bort til gården. Et vindu var knust og jeg tittet rett inn i stua. Der sto alle møblene, en sofa, et bord, tepper og lenestoler. Det var som om folkene hadde dradd i all hast.

Aldri tilgi er min fortelling om hva som skjedde på gården. Og det er hendelser som sender sjokkbølger langt inn i maktens korridorer.

Jeg håper boka gir deg leseglede!

Besøk Trude Teiges hjemmeside.

Om Aldri tilgi

Før den nye justisministeren skal gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding.

Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra?

Journalisten Kajsa Coren arbeider med en TV-dokumentar om #Metoo i Norge. Alt tar en uventet vending da politiet får en forsvinningssak å oppklare, og Kajsa oppdager en sammenheng mellom den, justisministeren og den døde på gården.

 

Bøkene du blir så oppslukt av at du ikke tør legge dem fra deg.

Følg oss på Facebook og Instagram.

Trude Teige

Trude Teige

Trude Teige (f. 1960) har gitt ut elleve romaner og to sakprosabøker. Hun debuterte i 2002 med den historiske romanen Havet syng. Oppfølgeren Lene seg mot vinden kom to år senere.

Teige har til nå skrevet sju populære krimromaner om TV-journalisten Kajsa Coren, alle har vunnet mange lesere: Noen vet (2009), En hjelpende hånd (2010), Svik (2012), Jenta som sluttet å snakke (2014), Pasienten (2017) og Aldri tilgi (2019). Høsten 2022 er hun aktuell med en ny Kajsa-krim: Løgnere. Bøkene om Kajsa Coren har til sammen solgt i mer enn 200 000 eksemplarer. Flere av Teiges bøker er nominert til Bokhandlerprisen og oversatt til mange språk. Pasienten ble også nominert til Rivertonprisen.

Den historiske romanen, Mormor danset i regnet (2015), handler om en norsk kvinne som gifter seg med en tysk soldat i 1945. Boka er inspirert av faktiske personer og hendelser, den ble også nominert til Bokhandlerprisen og har solgt i over 65 000 eksemplarer. Romanen er kommet ut i flere land, bl.a. i Danmark og Sverige. Høsten 2021 fulgte Teige opp med en ny, storslått roman om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie. Morfar pustet med havet er en frittstående oppfølger av Mormor danset i regnet-suksessen.

Høsten 2020 kom dokumentarboka På åstedet i samarbeid med kriminaltekniker Eva B. Ragde. Den handler om saker som Ragde har vært med på å oppklare gjennom den kriminaltekniske etterforskningen, og forfatterne forteller hva som skjedde før, under og etter alvorlige forbrytelser.

Trude Teige er kjent fra TV2, der hun i 22 år var programleder, nyhetsanker og politisk reporter. Hun er i dag president i Rivertonklubben.
Les mer

Alle mine bøker er basert på sanne historier

Trude Teige er flere ganger nominert til Bokhandlerprisen for bøkene om Kajsa Coren. Her er rekkefølgen på alle bøkene i serien.

Historien bak fiksjonen

Han kalte seg Krøsus, og kom til Dikemark som pasient en gang på 1930-tallet, han som ble min inspirasjon til boken Pasienten.

Psykologisk thriller tar verden med storm!

Terapeuten av Helene Flood er solgt til 23 land flere måneder før boken utkommer på norsk