Statsfeministen, statsfeminismen og verden utenfor

På lager
ISBN
9788203355813
Ebok
kr 49,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203355813
  • Salgsdato: 08.07.2013
  • Språk: Bokmål
Inger Skjelsbæks "Statsfeministen, statsfeminismen og verden utenfor" er den sjette pamfletten i Aschehoug Stemmer-serie og gir et personlig blikk på en av de sentrale skikkelsene i feministmiljøet i Norge på 1970- og 1980-tallet: Helga Hernes. Dette er en fortelling om en reise til New York, om FNs sikkerhetsråd, en fredsprisvinner, likestillingspolitikk - og om å makte makt til forandring. Fra Hernes kom til Norge i 1970 har hun vært en av statsfeminismens mødre. Hernes har alltid utfordret og brutt med barrierer, men i stillhet og med stil.

I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. I forbindelse med jubileet utgis "Aschehoug Stemmer", en serie med 12 utgivelser - én for hver måned - skrevet av 12 kvinner som vil bidra til den offentlige debatten. "Stemmer" er en arena for dagens samfunnsspørsmål. Tekstene kan leses frittstående, men samlet vil de gi et bilde av hva som rører seg i Norge i 2013. Prosjektet handler ikke om hva det vil si å være kvinne, men hva kvinner vil si.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Inger Skjelsbæk

Inger Skjelsbæk (f. 1969) er assisterende direktør og seniorrådgiver ved Institutt for fredsforskning (PRIO) og førsteamanuensis II ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo. Hun har drevet utstrakt forskning på kvinners kår i krig, og bruken av seksualisert vold spesielt. Hennes vitenskapelige arbeid er publisert i internasjonale og norske bøker, tidsskrifter og presse. I 2012 ga hun ut monografien "The Political Psychology of War Rape" (Routledge).
Mer om forfatteren