Å forkynne Guds ord klart og urent

utkast til en feministisk prekenpraksis

Velg format

49 kr
På lager
ISBN
9788203354618
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Gyrid Gunnes' "Å forkynne Guds ord klart og urent" er den andre av 12 tekster i "Aschehoug Stemmer"-serien, som markerer 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge.

Kan en hellig tekst leses med feministiske øyne? Hva skjer med «Herrens ord» når man ikke er enig med Jesus? Hvilke tekster er hellige, og hva kan man ta med inn i prekenen?
I denne boken utforsker prest Gyrid Gunnes disse spørsmålene med utgangspunkt i prekener hun selv har holdt i Den norske kirke.

I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. I forbindelse med jubileet utgis "Aschehoug Stemmer", en serie med 12 utgivelser - én for hver måned - skrevet av 12 kvinner som vil bidra til den offentlige debatten. "Stemmer" er en arena for dagens samfunnsspørsmål. Tekstene kan leses frittstående, men samlet vil de gi et bilde av hva som rører seg i Norge i 2013. Prosjektet handler ikke om hva det vil si å være kvinne, men hva kvinner vil si.

"Bokas store fortjeneste er hvordan Gunnes her løfter fagteologisk debatt ut i en bredere offentlighet, med poenger som har allmenn sprengkraft. (...) Gunnes har en stemme verd å lytte til, langt utenfor kirken."
Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203354618
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 26.02.2013
Emne Faglitteratur Feminisme Essay Prekener

Gyrid Gunnes

Gyrid Gunnes (f. 1978) er feministteolog og prest i Den norske kirke. I 2002 mottok hun Stjerneskuddprisen for sitt engasjement for unge skeive. Hun gav i 2012 ut kortprosaboken "Hellig, sårbar". Hun har vært menighetsprest i Tromsø og Hamar og studentprest ved NTNU, og er i dag stipendiat ved Diakonhjemmets høyskole. Gunnes er tildelt Språkprisen 2013 for fremragende bruk av bokmål for boken "Stemmer. Å forkynne Guds ord klart og urent. Utkast til en feministisk prekenpraksis" og for kronikker publisert i Dagbladet og Morgenbladet. Les mer

Andre i samme serie