Afropolitt

Velg format

49 kr
På lager
ISBN
9788203355547
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Jeg oppfyller heller forventningen om hva en dame med minoritetsbakgrunn skal skrive om: Jeg skriver om hvordan det er å være minoritet. Man skulle tro det var et yrke."

Asta Busingye Lydersen tar oss med inn sin hverdag der hun deler nådeløse og skarpe observasjoner og diskuterer Norges kompliserte forhold til det flerkulturelle. I sitt personlige essay viderefører hun parolen fra 70-tallets kvinnekamp: Det personlige er politisk. Ved å dele historier fra sitt liv ber hun oss se Norge gjennom hennes øyne - som kvinne, som artist og som afropolitt.

I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. I forbindelse med jubileet utgis "Aschehoug Stemmer", en serie med 12 utgivelser - én for hver måned - skrevet av 12 kvinner som vil bidra til den offentlige debatten. "Stemmer" er en arena for dagens samfunnsspørsmål. Tekstene kan leses frittstående, men samlet vil de gi et bilde av hva som rører seg i Norge i 2013. Prosjektet handler ikke om hva det vil si å være kvinne, men hva kvinner vil si.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203355547
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 07.06.2013
Emne Essay Minoriteter Norge Faglitteratur Kvinner

Asta Busingye Lydersen

Asta Busingye Lydersen er født i Skottland i 1970, med foreldre fra Uganda/Norge. Hun er artist og tekstforfatter i kulturgruppen Queendom som fikk Oslo Bys Kunstnerpris i 2007. Lydersen har vært frilans skuespiller, journalist i NRK, og hatt en rekke verv i norsk kulturliv, deriblant i Norsk Kulturråd og Telenors Kulturpris. Hun jobber i dag som kommunikasjonsrådgiver, skribent og konferansier. Les mer

Andre i samme serie