Mr. Woolf

roman

Velg format

399 kr
På lager
ISBN
9788203364839
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

 

«Raus fortellerglede. Jan Kjærstads nye roman er en vakker kjærlighetserklæring til en fars skjulte sider. Boka oser av fortellerglede, det er bare å gi seg hen og la seg føre gjennom Hong Kongs trange markeder, neonbelyste gater, futuristiske kjøpesentre, overjordiske gangveier, grønne åser og skumle kirkegårder.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

«Kjærstad, selve kongen av nostalgi, fryder seg selv og leseren ved å skildre lek og leker, og trekker linjene bakover fra spinneren til "pods" til transformers og helt klassiske treklosser og den universelle fascinasjonen en klinkekule kan gi.» May Grethe Lerum, Bok365 (Terningkast 5)

«En tekstvev som virker nøye gjennomtenkt, godt utført.» Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Mr. Woolf er en rik røverroman som glir sømløst mellom fortid og nåtid … Romanen innehar en dæsj Murakami-mystikk, er spennende som en detektivhistorie; den er både menneskevarm og underlig. Sier du yes til fortellingen, er hans nye bok en skattkiste.» Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Jan Kjærstad leikar seg i denne romanen, det skulle berre mangle i ein roman der leiketøy står sentralt. Romanen byr på vakre passasjar om leik og leiker, og varme skildringar av far, leiketøysforhandlaren som kunne få fantasien i sving hjå ein liten gut. Han leikar seg også med sjangrar: biografisjangeren, som han filleristar, og krimsjangeren, som han godflørtar med.» Marta Norheim, NRK P2

«… et nydelig farsportrett, rikelig av ytre spenning og friske spekulasjoner om årsakssammenhengene i tilværelsen.» Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Hvordan oppstår en idé som får betydning for hele menneskeheten?

En dag møter William Abelson sin far til lunsj på Dovrehallen. William har en doktorgrad i fysikk, men har gått på en smell, han har i flere år arbeidet som barista i en trendy kafé ved Akerselva. Faren driver Stjerneplassen Leker, en butikk i Storgata, og William tror det skal bli en vanlig lunsj der faren lufter sine økonomiske bekymringer over et patentsmørbrød. Faren har imidlertid noe annet på hjertet: Elizabeth, Williams søster, har forsvunnet. Faren er bekymret, han tror det kan ha tilstøtt henne noe. At hun er i fare. William får et oppdrag, han må reise til Hongkong, der søsteren etter sigende oppholder seg.

Hvor vanskelig kan det være? tenker William. Jeg skal bare finne en søster og hente henne hjem.

På flyplassen i Hongkong venter en overraskelse: William blir hentet i en Rolls Royce og kjørt til The Peninsula, et av byens fineste hoteller. Uten å vite det skal han de neste dagene møte mennesker og miljøer som snur opp ned på alt og som setter ham på sporet av forbløffende innsikter.

Mr. Woolf er en hyllest til alle alminnelige fedre, som kanskje ikke er så alminnelige som man tror.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 315
Utgitt 2019
ISBN 9788203364839
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 27.09.2019
Emne Skjønnlitteratur Hong Kong Romaner Fedre Oslo
Jan Kjærstad

Jan Kjærstad

Jan Kjærstad (født 1953) er regnet som en av Nordens fremste forfattere, først og fremst på grunn av sine nyskapende romaner. Kjærstad har embetseksamen i teologi og debuterte i 1980 med novellesamlingen "Kloden dreier stille rundt". I tillegg til sine romaner har han skrevet billedbøker og essaysamlingene "Menneskets matrise" (1989), "Menneskets felt" (1997), "Menneskets nett" (2004) og "Menneskets vidde" (2013). I 1984 mottok han Kritikerprisen for romanen "Homo Falsus", i 1993 fikk han Aschehougprisen, i 1998 den høythengende Henrich Steffens-prisen, i 2000 Doblougprisen og i 2013 Det Norske Akademiets pris til minne om Thorleif Dahl.

Trilogien om Jonas Wergeland - "Forføreren", "Erobreren", "Oppdageren" - ble fullført i 1999, og den siste innbrakte Kjærstad Nordisk Råds Litteraturpris.

Jan Kjærstads øvrige romaner er "Speil (1982), "Det store eventyret" (1987), "Rand" (1990), "Tegn til kjærlighet" (2002), "Kongen av Europa" (2005), "Jeg er brødrene Walker" (2008), "Normans område" (2011) og "Slekters gang" (2015). I 2017 utkom romanen "Berge" til glimrende mottagelse av anmelderne, og romanen dedisert til Kjærstads far, "Mr. Woolf", utkom i 2019. Hans seneste roman er "En tid for å leve" (2021), og i 2022 kom essaysamlingen "Menneskets bølger".

Jan Kjærstads bøker er oversatt til en rekke språk. Les mer

Artikler

Hvorfor skriver du, Jan Kjærstad?

– Alle forfattere må lese hele tiden når de skriver. Da skriver de best, sier Jan Kjærstad i samtale med redaktør Mia Bull-Gundersen. – Alt du leser vil styrke det du skriver, fortsetter han.
Les mer

Mr. Woolf

Mr. Woolf er en hyllest til alle alminnelige fedre, som kanskje ikke er så alminnelige som man tror.
Les mer

Jan Kjærstad 70 år

– Da jeg skrev Slekters gang, ville jeg at leseren skulle få et helt nytt perspektiv på vår sivilisasjon. Jeg ønsket å vise at alt det vi tar for gitt, er skjørere enn vi tror. Vi innbiller oss at vi er forberedt på ulike typer katastrofer. Jan Kjærstad om Slekters gang.
Les mer