Erobreren

roman
Annen tilknytning:

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203358432
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
"Erobreren" er den andre romanen i Jan Kjærstads trilogi om fjernsynspersonligheten Jonas Wergeland, som forførte det norske folk med sine TV-programmer om store nordmenn. Nå sitter han i fengsel for drapet på sin kone - men kan vi egentlig vite om det er han som er den skyldige? Et av spørsmålene som løper gjennom romanen er: "Går det an å forandre et liv ved å fortelle det?". Romanens mosaikk av historier om denne mannen som er så eksepsjonell og ordinær på samme tid, kan leses som et slags svar. Samtidig tegnes et bilde av Norge - et annet Norge enn det vi kjenner fra mediene og historiebøkene.

Om "Erobreren":

" ...maken til tekst er det ikke ofte jeg har fått til anmeldelse. 'Erobreren' er etter mitt syn enda bedre enn Forføreren."
Per Buvik, Bergens Tidende

"Romanerna om Jonas Wergeland hör till i de riktigt stora och betydande verken i den samtida europeiska romankonsten. Det var mycke länge sen jag läste något liknande."
Dan Jönsson, Sydsvenska Dagbladet

"Det er muligt, at jeg ændrer mening, men lige nu, en enkelt nat oven på tusind siders kaplæsning, kan jeg ikke komme i tanke om nogen anden roman fra disse års europæiske bibliotek, jeg hellere vil anbefale end disse to af Jan Kjærstad."
Thomas Thurah, Weekendavisen

"Kjærstad trekker sin helt gjennom sølen for å skape en perle. Forrykende fortelling og filosofisk ro. Fem Yin/Yang-tegn til Kjærstad."
Susanne Bjertup, Politiken

"Med 'Erobreren' erobrer Jan Kjærstad suverent en plass blant Europas betydeligste yngre romanforfattere akkurat nå ... mesterskribent i full utfoldelse."
Kjell Olaf Jensen, Arbeiderbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 535
Utgitt 2014
ISBN 9788203358432
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 11.06.2014
Orig. tittel Erobreren
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Jan Kjærstad

Jan Kjærstad

Jan Kjærstad (født 1953) er regnet som en av Nordens fremste forfattere, først og fremst på grunn av sine nyskapende romaner. Kjærstad har embetseksamen i teologi og debuterte i 1980 med novellesamlingen "Kloden dreier stille rundt". I tillegg til sine romaner har han skrevet billedbøker og essaysamlingene "Menneskets matrise" (1989), "Menneskets felt" (1997), "Menneskets nett" (2004) og "Menneskets vidde" (2013). I 1984 mottok han Kritikerprisen for romanen "Homo Falsus", i 1993 fikk han Aschehougprisen, i 1998 den høythengende Henrich Steffens-prisen, i 2000 Doblougprisen og i 2013 Det Norske Akademiets pris til minne om Thorleif Dahl.

Trilogien om Jonas Wergeland - "Forføreren", "Erobreren", "Oppdageren" - ble fullført i 1999, og den siste innbrakte Kjærstad Nordisk Råds Litteraturpris.

Jan Kjærstads øvrige romaner er "Speil (1982), "Det store eventyret" (1987), "Rand" (1990), "Tegn til kjærlighet" (2002), "Kongen av Europa" (2005), "Jeg er brødrene Walker" (2008), "Normans område" (2011) og "Slekters gang" (2015). I 2017 utkom romanen "Berge" til glimrende mottagelse av anmelderne, og romanen dedisert til Kjærstads far, "Mr. Woolf", utkom i 2019. Hans seneste roman er "En tid for å leve" (2021), og i 2022 kom essaysamlingen "Menneskets bølger".

Jan Kjærstads bøker er oversatt til en rekke språk. Les mer

Andre i samme serie

 1. Erobreren
  Erobreren
  Ebok
  159 kr
 2. Erobreren
  Erobreren
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 3. Forføreren
  Forføreren
  Pocket
  229 kr
 4. Forføreren
  Forføreren
  Ebok
  159 kr
 5. Forføreren
  Forføreren
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 6. Oppdageren
  Oppdageren
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 7. Oppdageren
  Oppdageren
  Ebok
  159 kr
 8. Oppdageren
  Oppdageren
  Pocket
  229 kr

Artikler

Hvorfor skriver du, Jan Kjærstad?

– Alle forfattere må lese hele tiden når de skriver. Da skriver de best, sier Jan Kjærstad i samtale med redaktør Mia Bull-Gundersen. – Alt du leser vil styrke det du skriver, fortsetter han.
Les mer

Mr. Woolf

Mr. Woolf er en hyllest til alle alminnelige fedre, som kanskje ikke er så alminnelige som man tror.
Les mer

Jan Kjærstad 70 år

– Da jeg skrev Slekters gang, ville jeg at leseren skulle få et helt nytt perspektiv på vår sivilisasjon. Jeg ønsket å vise at alt det vi tar for gitt, er skjørere enn vi tror. Vi innbiller oss at vi er forberedt på ulike typer katastrofer. Jan Kjærstad om Slekters gang.
Les mer