Forføreren

På lager
ISBN
9788203358425
Pocket
kr 179,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203358425
  • Salgsdato: 10.06.2014
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 621
Den karismatiske Jonas Wergeland, som har oppnådd stjernestatus med TV-serien "Å tenke stort", kommer hjem fra en utenlandsreise og finner sin kone død på gulvet i stuen. Dødsfallet er utgangspunktet for Wergelands oppsiktsvekkende livshistorie som blir fortalt gjennom en strøm av dramatiske fortellinger.
"Forføreren" er en lettlest, spennende og erotisk bok - en stor samling gode fortellinger - og første bind i trilogien om Jonas Wergeland.

Om "Forføreren":

" 'Forføreren' av norske Jan Kjærstad er et moderne nasjonalepos ... Les, kjære leser, les! Store bøker får vi så sjelden."
Die Welt, Tyskland

" 'Forføreren' er en af den slags romaner, der får en til at føle, at der er sat punktum for en epoke, og høre lyden af et blad, der vendes i litteraturhistorien. Den norske, ja måske hele den skandinaviske litteratur kan aldrig blive den samme efter dette overdådigt livskloge, poetiske og dristige manifest for et nyt møde mellom lyst og læsning."
Carsten Jensen i tidsskriftet Nordisk Litteratur

"Det er ikke ofte det blir utgitt en roman av dette kaliber i Norge. Også i det store utland forekommer det langt sjeldnere enn man tror."
Per Buvik, Bergens Tidende

"Det er egentlig bare å legge seg på ryggen for denne litterære forføreren og nyte hans magiske penn."
Tinic Talén, VG (terningkast 6)

"Det var länge sedan jag läste en roman som så starkt griper in i mitt eget liv."
Åsa Beckman, Dagens Nyheter

"En svært raffinert og imponerende roman av en av Skandinavias enestående samtidsforfattere."
Paul Auster

"Jeg leste 'Forføreren', den norske forfatteren Jan Kjærstads energiske eksplosjon av en roman, i ett strekk. Den er uimotståelig og leken."
Ali Smith, Årets bøker, TLS

" 'Forføreren' lykkes i å være et stort fiksjonsverk, og en fantastisk leseropplevelse."
The Independent
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Jan Kjærstad

Jan Kjærstad

Jan Kjærstad (født 1953) er regnet som en av Nordens fremste forfattere, først og fremst på grunn av sine nyskapende romaner. Kjærstad har embetseksamen i teologi og debuterte i 1980 med novellesamlingen "Kloden dreier stille rundt". I tillegg til sine romaner har han skrevet billedbøker og essaysamlingene "Menneskets matrise" (1989), "Menneskets felt" (1997), "Menneskets nett" (2004) og "Menneskets vidde" (2013). I 1984 mottok han Kritikerprisen for romanen "Homo Falsus", i 1993 fikk han Aschehougprisen, i 1998 den høythengende Henrich Steffens-prisen, i 2000 Doblougprisen og i 2013 Det Norske Akademiets pris til minne om Thorleif Dahl.

Trilogien om Jonas Wergeland - "Forføreren", "Erobreren", "Oppdageren" - ble fullført i 1999, og den siste innbrakte Kjærstad Nordisk Råds Litteraturpris.
Jan Kjærstads øvrige romaner er "Speil (1982), "Det store eventyret" (1987), "Rand" (1990), "Tegn til kjærlighet" (2002), "Kongen av Europa" (2005), "Jeg er brødrene Walker" (2008), "Normans område" (2011) og "Slekters gang" (2015). I 2017 utkom romanen "Berge" til glimrende mottagelse av anmelderne, og romanen dedisert til Kjærstads far, "Mr. Woolf", utkom i 2019. Jan Kjærstads bøker er oversatt til en rekke språk.
Mer om forfatteren