Oppdageren

Annen tilknytning:

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203358449
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
"Oppdageren" er siste bindet i trilogien om Jonas Wergeland, som har sittet sju år i fengsel, dømt for drapet på sin kone. Nå er han fri og er på reise i Sognefjorden sammen med datteren Kristin.
"Oppdageren" er en bok full av underholdende fortellinger - om mirakuløs kyssing, om Beatles-albumet Rubber Souls betydning for behandling av kjærlighetssorg, og om de berømte trillingene fra Grorud hvis nedkomst overskygget erobringen av Mount Everest. Men mest av alt handler denne romanen om landskapet og rommene bak virkelighetens umiddelbare overflate, enten det er majestetiske metrostasjoner i Moskva, kinesiske keisergraver eller fantasiens eventyrlige skattkamre.

I 2001 mottok Jan Kjærstad Nordisk råds litteraturpris for "Oppdageren".

Om "Oppdageren":

"Med den storslåtte avslutningen på trilogien om Jonas Wergeland er Jan Kjærstad rykket opp i Nobelprisklassen."
Tom Ekeroth, Aktuelt, Danmark
"Han finns. Den perfekte romanförfattaren finns och han heter Jan Kjærstad och han kommer från Norge."
Thomas Götselius, Dagens Nyheter, Sverige

"Man skal vidt omkring for å finne et nordisk romanverk som kan måle seg med Kjærstad-trilogiens dimensjoner både fortellermessig og analytisk, sanselig og intellektuelt. Med tredje bind er det fullbrakt."
Søren Vinterberg, Politiken, Danmark

"En av 1900-tallets mest forførende, mest besettende og mest oppsiktsvekkende romaner i nordisk litteratur i sin helhet."
Lars Handsten, Berlingske Tidende, Danmark

" ... et opus magnum som kan ta pusten fra noen hver, et verk så rikt og sammensatt at det knapt kjenner sin make i nyere norsk litteratur ..."
Øystein Rottem, Dagbladet

"... et hovedverk i vår litteratur ved slutten av århundret."
Hans H. Skei, Aftenposten

"Noe av det bedre som kan skje her i livet, er å åpne en bok, lese noen linjer og være fanget av teksten ... en roman der et veldig alvor blir kombinert med befriende lekenhet til glede for alle tilhengere av medrykkende, perspektivrik fortellerkunst."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 637
Utgitt 2014
ISBN 9788203358449
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 10.06.2014
Orig. tittel Oppdageren
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Jan Kjærstad

Jan Kjærstad

Jan Kjærstad (født 1953) er regnet som en av Nordens fremste forfattere, først og fremst på grunn av sine nyskapende romaner. Kjærstad har embetseksamen i teologi og debuterte i 1980 med novellesamlingen "Kloden dreier stille rundt". I tillegg til sine romaner har han skrevet billedbøker og essaysamlingene "Menneskets matrise" (1989), "Menneskets felt" (1997), "Menneskets nett" (2004) og "Menneskets vidde" (2013). I 1984 mottok han Kritikerprisen for romanen "Homo Falsus", i 1993 fikk han Aschehougprisen, i 1998 den høythengende Henrich Steffens-prisen, i 2000 Doblougprisen og i 2013 Det Norske Akademiets pris til minne om Thorleif Dahl.

Trilogien om Jonas Wergeland - "Forføreren", "Erobreren", "Oppdageren" - ble fullført i 1999, og den siste innbrakte Kjærstad Nordisk Råds Litteraturpris.

Jan Kjærstads øvrige romaner er "Speil (1982), "Det store eventyret" (1987), "Rand" (1990), "Tegn til kjærlighet" (2002), "Kongen av Europa" (2005), "Jeg er brødrene Walker" (2008), "Normans område" (2011) og "Slekters gang" (2015). I 2017 utkom romanen "Berge" til glimrende mottagelse av anmelderne, og romanen dedisert til Kjærstads far, "Mr. Woolf", utkom i 2019. Hans seneste roman er "En tid for å leve" (2021), og i 2022 kom essaysamlingen "Menneskets bølger".

Jan Kjærstads bøker er oversatt til en rekke språk. Les mer

Andre i samme serie

 1. Erobreren
  Erobreren
  Pocket
  229 kr
 2. Erobreren
  Erobreren
  Ebok
  159 kr
 3. Erobreren
  Erobreren
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 4. Forføreren
  Forføreren
  Pocket
  229 kr
 5. Forføreren
  Forføreren
  Ebok
  159 kr
 6. Forføreren
  Forføreren
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 7. Oppdageren
  Oppdageren
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 8. Oppdageren
  Oppdageren
  Ebok
  159 kr

Artikler

Hvorfor skriver du, Jan Kjærstad?

– Alle forfattere må lese hele tiden når de skriver. Da skriver de best, sier Jan Kjærstad i samtale med redaktør Mia Bull-Gundersen. – Alt du leser vil styrke det du skriver, fortsetter han.
Les mer

Mr. Woolf

Mr. Woolf er en hyllest til alle alminnelige fedre, som kanskje ikke er så alminnelige som man tror.
Les mer

Jan Kjærstad 70 år

– Da jeg skrev Slekters gang, ville jeg at leseren skulle få et helt nytt perspektiv på vår sivilisasjon. Jeg ønsket å vise at alt det vi tar for gitt, er skjørere enn vi tror. Vi innbiller oss at vi er forberedt på ulike typer katastrofer. Jan Kjærstad om Slekters gang.
Les mer