Vuggesang for liten kriger

ISBN
9788203269127
Innbundet
kr 279,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203269127
  • Språk: Bokmål
Jeg tygger og beveger tungen / over munnvikene/ bare / for å huske at jeg / har en munn / som kan brukes / uten leppene dine.

I korte blaff av intens lengsel og smerte skildrer Manal Al-Sheikhs dikt en kjærlighetshistorie som lever videre etter at den elskede er død. Med rå ømhet, svart humor og sanselighet føres leseren inn i et indre landskap hvor fortiden er minst like synlig som nåtiden, og landegrenser viskes ut. I Al-Sheikhs tydelig artikulerte mørke er søvnen og døden tvetydige størrelser som jeget både kjemper mot og trekkes mot - og aldri slipper av syne. Det ufravendte blikket blottlegger erfaringer knyttet til krig og flukt, men også hvor dypt problematisk døden er i ethvert liv. Vuggesang for liten kriger har blitt skrevet fram parallelt på arabisk og norsk, og inngår i en planlagt serie med tospråklige diktbøker.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Manal Al-Sheikh

Manal Al-Sheikh

Manal Al-Sheikh (f. 1971) er poet, forfatter og journalist fra Ninive i Irak. Fra 2009 har hun vært bosatt i Stavanger. Al-Sheikh har utgitt tre diktsamlinger og to prosabøker på arabisk. Diktene hennes er oversatt til en rekke språk. Et utvalg av Al-Sheikhs dikt ble presentert på norsk i Å kysse en ørken. Å kysse en myr (2019). Vuggesang for liten kriger er hennes første diktsamling på norsk og arabisk.

Mer om forfatteren