16 dager på Lillehammer

folkefest, pinsfeber og floker

Velg format

449 kr
På lager
ISBN
9788203393990
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
«The best olympic winter games ever», blir det sagt om OL på Lillehammer. I denne fargerike beretningen gjenopplever vi folkefesten og dramaet, dag for dag.
Er det utskjelte Tonya Harding som står bak overfallet på sin kunstløprival Nancy Kerrigan? Kan Espen Bredesen, jumbo under det foregående OL, vinne gull i hoppbakken? Vil Vladimir Smirnov, hele Norges favoritt-kasakhstaner, forbli den evige toer?
Dette er også historien om OL på Lillehammer slik vi ikke husker det. Vi møter langrennsløperen fra Fiji, bobkjøreren som hadde kjempet seg forbi snikskyttere og krigsherrer for å komme til lekene, og rørleggeren som gjorde butikken sin om til OL-byens mest populære pub. Vi får også hilse på pinssamlere, pinsmafiaen, pinstyver og mannen som ble Lillehammers rikeste mens pinsfeberen herjet landet.
Magnus Helgerud byr opp til lesefest proppet med nittitallsnostalgi, OL-kuriosa og idrettsminner som vil leve for alltid.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 367
Utgitt 2023
ISBN 9788203393990
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 06.10.2023
Emne Norge 1990-1999 Kulturhistorie Olympiske leker Faglitteratur
Magnus Helgerud

Magnus Helgerud

Magnus Helgerud (f. 1983) er utdannet idéhistoriker fra Universitetet i Oslo. Han er forfatter og spaltist i Aftenposten Innsikt, Weekendavisen og diverse andre magasiner. Han har gitt ut de kritikerroste bøkene "Si meg hvor du reiser" (2018) og "Knytta til hytta" (2020). Les mer

Artikler

Knytta til hytta – på sporet av den norske lykken

Om bortlengsel, familiemuseer, byggeskandalesafari og påskesoundtrack.
Les mer

Utdrag: Knytta til hytta - På sporet av den norske lykken

Hvorfor er vi så knytta til hytta? Er vi født sånn eller blitt sånn? 
Les mer