Stumme skrik

Annen tilknytning:

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203356117
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
København 1705
Andreas Bødker blir funnet hengt i et kastanjetre. Tauet er bundet i håret hans, og det er et grotesk syn som møter Thomas av Boueberge og hans assistent Petter Hortten når de skal besiktige den døde i treet. Husmannssønn Hans Kiær blir arrestert for drapet - kroverten på Tre Hiorter kan nemlig fortelle at Bødker og Kiær hadde drukket tett hele kvelden og forlatt vertshuset sammen.

Men dette er bare starten på et dramatisk år i den dansk-norske hovedstaden. En student blir skutt ved en Hercules-statue. En borgermester blir spiddet på en statue på Kongens Nytorv. Ved siden av statuen svinger en mann vilt på en bloddryppende, svensk sabel og hveser så blodet spruter - tungen hans er skåret ut. Er han en svensk soldat på drapsoppdrag? Byens folk blir skremt, og etter mange kriger er svenskene lette å hate. Snart jaktes det på svensker i hele København, og til og med norske Petter Hortten føler seg utrygg. Norsk eller svensk - det låter likt i sinte danske ører.

"Stumme skrik" er den sjette boken om de to heltene, professor Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten. Om "Stumme skrik":

"Historisk røverroman (...) Stor historisk kunnskap i spennende format. (...) glimrende underhodning."
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 5)

"En ung Ludvig Holberg og enda yngre Petter Wessel er representert i et frodig persongalleri i en stadig bedre bokserie. (...) Det er merkelig at denne serien ikke har et større publikum i Norge - og i Danmark."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (terningkast 5)

"Rikholdig dansketidskrim. (...) en kriminalhistorie med kulturhistorisk innpakning. Forfatterens stoff- og kunnskapstilfang er stort, men nettopp at han boltrer seg i tids-, steds- og personbeskrivelsene, gir romanen et løft. Ikke minst når han på besnærende vis fletter inn to høyst reelle personligheter fra norsk historie."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad (terningkast 5)

"Kurt Aust er en krimforfatter som fortjener mange lesere. (...) Det er vanskelig å si noe negativt om Kurt Austs historiske krimromaner. De er så grundige og gjennomarbeidet, og de er skrevet med et så stort engasjement og en så stor interesse for den epoken de utspiller seg i (...) at de alltid etterlater i hvert fall denne leseren i en slags stum beundring over hvordan det i det hele tatt er mulig. (...) Å følge (Thomas av Boueberge) og Petter Horttens skarpe resonnementer helt til bokas siste sider var for denne leseren en ubetinget fornøyelse."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Kongelig krim (...) Kurt Aust har fått både skryt og heder for sine historiske krimromaner om professor Thomas av Boueberge og hans assistent Petter Hortten. Både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for beste skandinaviske krimroman. Det er veldig fortjent. (...) Rett etter denne boken, leste jeg Jo Nesbøs «Politi». «Stumme skrik» har den samme sidesnuerkvaliteten - en bare må snu en side til og lese videre. Handlingen raser fort og gledelig av sted. (...) «Stumme skrik» er feit og god. Den føles som en behaglig gammel genser en gleder seg til å ta på, når det er lesetid."
Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

"Kurt Aust har skapt sin egen sjanger med historiske krim, og årets bok er den sjette i serien fra København rundt 1700. Det er en roman med atskillige groteske elementer, men samtidig med historisk kunnskap og stor fortellerglede."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad, Fem krim på topp

"... Kurt Austs historisk funderte krimprosjekter etterlater likevel en genuin følelse av å ha vært med på en annerledes og forfriskende reise inn i et særdeles opptråkket landskap. (...) Et gjennomgående og tilsynelatende uanstrengt kvalitetstrekk er den tett sansede og fysisk følbare levendegjøringen av romanens handlingsrom."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 572
Utgitt 2014
ISBN 9788203356117
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 28.02.2014
Orig. tittel Stumme skrik
Emne Romaner Historisk litteratur Krim 1700-tallet Danmark Skjønnlitteratur
Kurt Aust

Kurt Aust

Kurt Aust (1955) er født og oppvokst i Danmark, men har bodd i Vestfold siden 1982.
Aust fikk Aschehougs debutantstipend for sin kritikerroste debutroman "Vredens dag" (1999), en historisk kriminalroman med handling fra 1700-tallets Danmark-Norge og med den danske professoren Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten i hovedrollene. Om dem handler også "Den tredje sannhet" (2001), "Hjemsøkt" (2003) - som Kurt Aust fikk både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for - "Kongefrykt" (2004), "Når døde hvisker" (2011), "Stumme skrik" (2013), "Skipet med det onde øye" (2017) og "Hjertets mørke" (2020). Aust ble nominert til Rivertonprisen for både "Skipet med det onde øye" og "Hjertets mørke". I alle disse romanene er krimintrigen elegant vevet inn i det historisk-politiske bakteppet, og bøkene viser oss 1700-tallets mennesker, og formidler de tanker og ideer som da rådet i Norden og Europa.

"De usynlige brødre" fra 2006 er også en kriminalroman, men den foregår i vår tid. Og her viser Kurt Aust sin kunnskap om koder og tallenes uendelige muligheter. Boken fikk en svært god mottakelse og ble solgt for utgivelse til mange land, blant andre Tyskland, Nederland, Spania og Frankrike. I 2008 kom Aust med romanen "Kaos og Øyeblikkets renhet".

I 2015 utga Kurt Aust thrilleren "Dødt løp" med handling fra sykkelløpet Tour de France.
Sammen med sin kone, Kin Wessel, skrev Kurt Aust i 2018 spenningsromanen "Udyr", der temaet er krypskytteri i Maasai Mara i Kenya.

I 2018 utga Kurt Aust og Tom Egeland "Quiz og grøss", en quizbok med over 1200 gysende spørsmål.

Kurt Aust er tildelt Vestfolds litteraturpris 2014.

"Aust er kanskje den av alle norske krimforfattere som viser størst interesse for det stoffet han lager fiksjon av, og det løfter også romanene hans høyt over den store mengden."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet Les mer

Kin Wessel

Andre i samme serie

 1. Den tredje sannhet
  Den tredje sannhet
  Ebok
  159 kr
 2. Den tredje sannhet
  Den tredje sannhet
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 3. Hjemsøkt
  Hjemsøkt
  Ebok
  159 kr
 4. Hjemsøkt
  Hjemsøkt
  Pocket
  229 kr
 5. Hjemsøkt
  Hjemsøkt
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 6. Hjertets mørke
  Hjertets mørke
  Ebok
  179 kr
 7. Hjertets mørke
  Hjertets mørke
  Lydbok (nedlastbar)
  189 kr
 8. Hjertets mørke
  Hjertets mørke
  Pocket
  199 kr
  Kommer 09.07.2021
 9. Kongefrykt
  Kongefrykt
  Pocket
  229 kr
 10. Kongefrykt
  Kongefrykt
  Ebok
  159 kr
 11. Kongefrykt
  Kongefrykt
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 12. Når døde hvisker
  Når døde hvisker
  Pocket
  199 kr
  Kommer
 13. Når døde hvisker
  Når døde hvisker
  Ebok
  159 kr
 14. Når døde hvisker
  Når døde hvisker
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 15. Skipet med det onde øye
  Skipet med det onde øye
  Pocket
  229 kr
 16. Skipet med det onde øye
  Skipet med det onde øye
  Ebok
  169 kr
 17. Skipet med det onde øye
  Skipet med det onde øye
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 18. Stumme skrik
  Stumme skrik
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 19. Stumme skrik
  Stumme skrik
  Ebok
  159 kr
 20. Vredens dag
  Vredens dag
  Pocket
  229 kr
 21. Vredens dag
  Vredens dag
  Ebok
  Tilbudspris 0 kr Før 159 kr

Artikler

Historiske kriminalromaner av Kurt Aust

Se alle bøkene i den kritikerroste krimialserien av Kurt Aust.
Les mer

Last ned gratis ebok fra Kurt Aust

Et makeløst storverk kaller ingvar Ambjørnsen Kurt Austs historiske krimbøker. Her kan du laste ned første boka i serien gratis!
Les mer