Bli med Bjørnis, Norges viktigste bamse, på jobb

Brannbamsen Bjørnis har kanskje verdens viktigste jobb – han skal trøste og glede barn som har vært utsatt for ulykker og traumer. Og så har han mange gode råd om brannvern til alle. Nå er han ute med tre bøker – sjarmerende, morsomme og ikke minst veldig viktige bøker.

Bjørnis er utviklet for å møte barns behov for omsorg og trygghet ved ulykker og traumer, og har gode råd om brannvern til alle. Bøkene om Bjørnis passer ekstra godt for barn for tre år og oppover. Men yngre Bjørnis-fan kan selvfølgelig også lese dem.

Besøk på brannstasjonen 

På brannstasjonen er det både brannbiler og masse utstyr. Det er også noen kriker og kroker som det går an å gjemme seg i. Valpen Salto har rømt. Kan han ha klart å snike seg inn på brannstasjonen Bjørnis hjelper til med å lete – under bilene, blant klærne og bak alt utstyret. Så tråkker Bjørnis i en liten dam. Hvem er det som har tisset på gulvet? 

På jobb med Bjørnis 

Bjørnis jobber på brannstasjonen. I denne boka får vi bli med Bjørnis på jobb, og følger ham gjennom en hel arbeidsdag. Vi får se på brannbilene og brannstasjonen og lærer blant annet hvordan man sjekker røykvarsleren, tester brannslukningsapparatet og rydder i brannbilen.

Brann i blokk B 

Brannalarmen går, og Bjørnis og resten av brannlaget må være raske. Hvert minutt teller når det brenner! Når meldingen om at det brenner i Nygata kommer, gjør alle på brannstasjonen akkurat det skal. Det har de øvd mye på. Bjørnis har en av de aller viktigste oppgavene: han skal ta vare på barna. Denne gangen er det Maline og katten hennes som trenger en brannbamse.

Sjekklista til Bjørnis

  • Vi har minst én røykvarsler i hver etasje hos oss 
  • Røykvarsleren vår piper når vi trykker på testknappen 
  • Vi har husbrannslange eller slokkeapparat hjemme 
  • Vi har hatt brannøvelse hjemme 
  • Vi vet at nødnummeret til brannvesenet er 110

Kan du huke av for alle punktene? 

Barnehagestund med Bjørnis

Under korona-pandemien har Bjørnis og hans gode venn Rikard lagd syv sendinger for barn. Disse kan barna helt fint se på nytt og på nytt. Det blir høytlesning fra Bjørnis-bøkene, dansing og ikke minst: brannbiler!

PS: Noen av sendingene har et introbilde som ligger en stund i starten. Spol forbi om barna blir utålmodige.

Rot og Bjørne - verdens herligste venner!

I bøkene om Rot og Bjørne møter du to venner med helt forskjellig personlighet. Mens Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, er Bjørne ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid lett å være enige!

Bli kjent med Detektiv Trine

Detektiv Trine er en super serie for de yngste leserne. Dette er lete- og tellebøker som er fargerikt og fantasifullt illustrert.

Bli kjent med Lukas.

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og lett gjenkjennelige bøker som passer perfekt for alle barn fra tre år og oppover.