Bli kjent med Lukas 

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og koselige bøker om en liten gutt som løser store og små problemer. Bøkene er skrevet av Johan B. Mjønes og er nydelig illustrert av Åshild Irgens. De passer godt for barn fra tre år og oppover. 

Lukas får en overraskelse 

Katten til Lukas har plutselig forsvunnet. Hvor har han gjemt seg? Lukas leter over hele huset, men finner ikke katten. Mamma har ikke sett den, ikke pappa og heller ikke bestefar og bestemor. Kim blir med å lete, og plutselig oppdager de noe helt uventet inne på rommet til Lukas.

Lukas får seg en overraskelse når katten plutselig er helt forsvunnet.

Lukas og Kim 

I Lukas og Kim får Lukas en ny venn. En ny jente har flyttet inn i nabohuset. Nå leker hun i hagen, og Lukas gjør alt han kan for at hun skal legge merke til ham. Men plutselig sitter Lukas fast i snøen og hagen forvandler seg til en skummel skog. Lukas må rope om hjelp. Heldigvis! For jenta hører ham, og sammen tar det opp kampen mot hagens mange farer. 

Lukas og Kim er en nydelig fortelling om å få seg en ny venn. 

«En serie som jeg har klokkertro på kommer til å bli viktig for de små (...) illustrasjonene i bøkene om Lukas er virkelig noe å fryde seg over.»

Suzanne C. Heide, Nettopp.no

Sov godt, Lukas 

Lukas får ikke sove. Og når alle de voksne kommer for å hjelpe ham, blir det ikke lettere. Alle de voksne i huset kommer for å hjelpe Lukas med å sove, til og med hunden Oscar. Men de ender alle sammen opp med å sovne selv. Til slutt finner Lukas på sine egne ting for å få sove.


Hva gjør du, Lukas? 

Lukas har ingen å leke med. Han tusler rundt på egen hånd, og begynner snart å leke for seg selv. Da nærmer de andre barna seg, de vil være med ham og bygge hytte. Historien utvikler seg, og til slutt er de med, alle barna. For i Lukas sin hytte er det god plass.

Lukas og spurven 

En liten spurv flyr inn i vinduet og blir liggende livløs! Kanskje den er død? Lukas bærer den inn, og alle de voksne kommer for å hjelpe. Da nærmer katten seg, og en stund blir det dramatisk. Men heldigvis løser det hele seg, spurven var ikke død likevel. 

Johan B. Mjønes

Johan B. Mjønes

Johan B. Mjønes er født på Hamar, oppvokst på Orkanger, bosatt i Oslo. Han har hovedfag i allmenn litteraturvitenskap og debuterte med romanen Terminalhastighet i 2009. Mjønes har utgitt en rekke romaner, ungdomsromaner og barnebøker, blant annet seriene om Leif og Paul, og Lukas. Hans siste roman, den kritikerroste Heim, ble utgitt i 2018.
Les mer

Boka om å gå i barnehagen

Det skjer så mye i barnehagen at det kan det være vanskelig å huske alt når man kommer hjem. Da er Boka om å gå i barnehagen superfin!

Bli kjent med Lukas.

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og lett gjenkjennelige bøker som passer perfekt for alle barn fra tre år og oppover.

Rot og Bjørne - verdens herligste venner!

I bøkene om Rot og Bjørne møter du to venner med helt forskjellig personlighet. Mens Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, er Bjørne ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid lett å være enige!