Bli kjent med Detektiv Trine!

Detektiv Trine er en super serie for de yngste leserne. Dette er lete- og tellebøker som er fargerikt og fantasifullt illustrert av forfatteren Trine Sejrup. Fin-fin å lese og lete selv for 0-6 åringer, men bøkene er også kjempefine til høytlesning. 

Foreløpig finnes det to bøker, men det kommer heldigvis flere!

Detektiv Trine på dinosaurjakt

I den aller nyeste boka møter du Detektiv Trine på dinosaurjakt. 
To dinosaurer har mistet alle ungene sine, og Detektiv Trine må hjelpe å finne dem. Hun har som alltid hjelp av ekornet Karamell, men de to klarer det ikke alene! Du må hjelpe Detektiv Trine og Karamell med å finne de små søte dinosaurene. 

Detektiv Trine på kattejakt

Detektiv Trine er på besøk hos mormor på bondegården, og her er det dramatikk. Kattungene har rømt fra moren sin, og Trine og Karamell må selvfølgelig hjelpe henne med å finne dem igjen. Hvor mange kattunger er det? Og hvor i all verden har de gjemt seg? Bli med Detektiv Trine og Karamell på morsom og spennende kattejakt på bondegården! 

«En skattkiste for små lesere (…) en vakkert utformet myldrebok som samtidig egner seg svært godt til høytlesing (…) Forhåpentligvis kommer det flere bøker om Detektiv Trine, for figurene i den første boken er lett å bli glad i.»
Egon Låstad, Periskop

Les om hvordan forfatter Trine Sejrup fikk ideen til bøkene om Detektiv Trine.

Små kattunger kan ofte være rampete, og finne på de utroligste ting. Det gjorde også mine små pusekatter da jeg holdt på å skrive denne boken.

Tekst: Trine Sejrup

En glippe i verandadøren ...

Hjemme hos meg er vi fem: Meg, kjæresten min, og våre tre puser.

Vi hadde ikke lagt merke til det, men en dag hadde vi glemt å lukke en av skyvedørene i vinterhagen vår helt igjen – og det er utrolig hvor små steder en kattunge kan komme seg gjennom!

Så plutselig var minstepus, Riso, helt vekke. Vi ropte og ropte, men hun kom ikke fram. Jeg syntes jeg hørte henne mjaue, langt vekke og lurte på om hun hadde kommet seg inn i ventilene. Men ingen Riso var å se uansett hvor lenge jeg lette.

To dager senere var den andre pusen min, Raster, også borte. Det var da vi oppdaget glippen i døren, gjemt bak gardinene.

Mjauing midt på natta

De var helt borte. Og vi bor i TREDJE etasje! To små kattunger, som aldri har vært ute – plutselig borte fra tredje etasje.

Naboene hjalp å lete, vi gikk turer hver kveld og ropte så både måker og kråker fløy sin vei. Men ingen puser.

Etter at Riso hadde vært borte i hele sju dager, våknet jeg midt på natten av mjauing. Vinduet var lukket, men en bekymret mor hører barna sine uansett.

Raster sto på baksiden og så opp på meg, så jeg fortet meg ned.

Men før jeg kom ned, hadde han løpt. Raster er alltid ute etter kos, så hvorfor løp han? Jeg løp etter, og han førte meg til et sted under enden av blokken vår. Og der gjemte han seg langt inni en krok. Helt til… «MJAUUU!»

Vaktmesteren er på ferie

Jeg snudde meg, og mjauingen kom fra vaktmesterens bod.
Jeg bøyde meg ned og så inn mellom sprekkene i døren – og der var Riso!

Raster hadde ledet henne til meg!

Men boden er det kun vaktmesteren som har nøkkel til, og han var på ferie på hytten. Jeg ringte og sa i fra, og han snudde på flisen – tok fergen tilbake, og reddet stakkars sultne Riso.

Siden de kom hjem har de ikke prøvd en eneste gang å komme ut, de har brukt tiden til å ligge på fanget mitt mens jeg skrev denne boken, eller bite litt på pennen mens jeg tegnet.

Trine Sejrup

Trine Sejrup er en illustratør, designer og gründer fra Bergen. Hun har vunnet flere priser for sine arbeider, blant annet for tegneserien "Bokboden", som ble tildelt gullprisen for studentarbeider i Visuelt 2018. Verkene hennes er preget av mangfoldige stiluttrykk og en forkjærlighet for fantasi og magi. Hennes første barnebok, «Detektiv Trine på kattejakt», utkom i 2019.

Les mer

Boka om å gå i barnehagen

Det skjer så mye i barnehagen at det kan det være vanskelig å huske alt når man kommer hjem. Da er Boka om å gå i barnehagen superfin!

Bli kjent med Lukas.

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og lett gjenkjennelige bøker som passer perfekt for alle barn fra tre år og oppover.

Rot og Bjørne - verdens herligste venner!

I bøkene om Rot og Bjørne møter du to venner med helt forskjellig personlighet. Mens Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, er Bjørne ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid lett å være enige!