Les vårens debutanter

Med våren kommer følelsen av fornyelse, glede og at alt er mulig. Sånn er det også når man leser en debutant. Fra første side har et menneske gått fra å være en som skriver, til å være forfatter. Og det er det verdt å la seg glede over. Her har en drøm gått i oppfyllelse, og som med våren byr det på et vell av muligheter.

Avhandling om snøskred av Tilde Strand Bogen

Hva i mennesket er konstant, i utvikling, og i ødeleggelse? Dette utforsker det unge jeget i denne samlingen, idet hun møtes av ideer, skikkelser og skred fra fortiden, og forsøker å fortolke omverdenen via disse.

Under det hele ligger bevisstheten om klimaet og om natur- og miljøødeleggelser.

Avhandling om snøskred tar opp jegets opplevelse av seg selv og andre, og diskuterer hvordan man ender opp som man gjør. Det handler om snøskred, mennesker, fortid og om å falle.

Arkeologene av Sindre Aven

Avskjermet fra oss, ute på åkeren i utgravningsfeltet, befinner arkeologene seg. Nøyaktig og konsentrert utfører de sine oppgaver: utgravning, avdekking, siling, registrering, oppsamling. Tålmodig sitter arkeologen på kne og graver og børster, dagen lang, i uker og måneder om gangen. Eldgamle tider løftes frem fra jordas dyp.

Arkeologene viser frem denne kjeden vi mennesker står i, fra eldgamle tider til i dag. Forbindelseslinjene mellom den dypeste fortid og vår tilsynelatende evig flyktige samtid vises frem. Og leseren møter arkeologen, denne litt underlige urtidsleteren og tidsforskeren, som har gjort studier av gamle bosteder og fragmenter til sitt mål og mening med tilværelsen.

Håpebobler av Per Axel Prydz

Håpebobler inviterer barn og voksne inn i et humoristisk og underfundig univers av rim, regler og stemningsfulle illustrasjoner. På gjenkjennelig og morsomt vis tar boka for seg de helt små tingene som å tape en fotballkamp, til de helt store tingene som savn og pappaer som ikke får til å gråte.

Boka er en nydelig gavebok som både egner seg glimrende for høytlesning i fellesskap og for barn å lese selv.

Hva jeg gjorde med pengene av Maren Skolem

Johanne er student og journalist, og har fått penger for å være med bandet Ask for October på europaturne og skrive om dem.

Hun har imidlertid ikke skrevet ett ord, og hadde heller aldri noen planer om å gjøre det.

Johanne ble med på turneen for å passe på lillesøsteren sin.

For i bandet spiller den sjarmerende gitaristen Torjus, som Johanne vet er farlig.

Nå skriver hun for å forklare hvor det har blitt av pengene.

«En velskrevet ungdomsbok som tar for seg et tungt og viktig tema, innpakket i en forfriskende original fortelling.»
– Shana Fevang Mathai, NRK

«... en tenkende, drøftende roman om tvil, skam og forvirring som kan oppstå rundt overgrep. Om hvor skylden plasseres. Dette er ikke enkle spørsmål, og de behandles også kløktig og nyansert. Det er dessuten en fin og inngående studie i søsterskap, vennskap, og i et band på turné.»
– Ingvild Bræin, Klassekampen

Bli kjent med debutant Sindre Aven

Aven debuterer med boka "Arkeologene"

Bli kjent med debutant Tilde Bogen

Bogen debuterer med boka "Avhandling om snøskred"

Bli kjent med debutant Per Axel Prydz

Per Axel Prydz debuterer med boka "Håpebobler"

Bli kjent med debutant Maren Skolem

Vi tok en prat med Maren Skolem som denne våren debuterer med ungdomsboka "Hva jeg gjorde med pengene".