Bli kjent med debutant Tilde Bogen

Å debutere med bok er nervepirrende, spennende og fylt med glede. Det er noe du gjør bare én gang, og den første boka har alltid et eget sted i forfatterens hjerte. 

Vi tok en prat med Tilde Bogen som denne våren debuterer med boka "Avhandling om snøskred".

Hvilke forventninger har du til å utgi bok?

Det er vanskelig å si. Jeg har selvfølgelig tenkt mye frem og tilbake rundt hvordan det vil bli. Det jeg ser mest frem til er nok å høre hva folk synes om den. Håper såklart at folk vil like den. Og lurer på hva alle norsklærerne jeg har hatt vil tenke.

Hvorfor ble det akkurat denne boka, tror du?

I utgangspunktet hadde jeg ikke en plan for en ferdig bok. Det ble en avhandling om snøskred fordi jeg ikke hadde noe annet å skrive om da jeg begynte. Jeg har holdt på med det samme temaet i et par år nå, og etter jeg først hadde ideen var det logiske bare å fortsette å jobbe med det stoffet.

Nå som jeg er på vei til å avslutte prosjektet har jeg merket at andre ideer tar plass også. Jeg vet ikke, jeg har kanskje ikke hatt så mye tid til å tenke over hvorfor det ble akkurat det det ble, det bare skjedde.

Hva inspirerer deg?

Mye av inspirasjonen jeg har til å skrive kommer nok fra ting jeg leser selv, eller andre typer media jeg engasjeres av. Jeg har lyst til å skape noe også !! I tillegg henter jeg mye fra drømmer; det er en utømmelig idékilde. De er fulle av symbolikk og lager seg selv, uten anstrengelse. 

Hvis boka skulle hatt et soundtrack – hvilken låt eller musikkstykke skulle det være?

Hahah, Sørgemarsj over Rikard Nordraak kanskje. 

Hvilken bok leste du sist?

Leste nettopp ferdig Ekko av Lena Lindgren. Den anbefales. 

Tilde Strand Bogen

Tilde Strand Bogen

Tilde Bogen (f. 2001) er fra Bergen. Avhandling om snøskred er hennes debut som forfatter.
Les mer