5 bøker du kan glede deg til å lese i vårsola

Nå er det tid for å sette seg på en benk eller i en lun krok, se krokusen stikke frem og kjenne vårsola varme. Og lese, selvfølgelig. Trekk et pledd godt omkring deg og forsvinn inn i en bok. Drøm deg bort til et annet sted, en annen tid.

Skrevet av: Siv Kvarekvål

Vi har plukket ut fire romaner som tar deg til et annet sted. En sterk kjærlighetshistorie, en mors dype hemmelighet, til en strandkafe i Cornwall og på et dampende hett italienskkurs.

Dette er vårens deilige leseopplevelser, unn deg litt lesetid og la deg rive med!

Det er minst to sider av enhver kjærlighetshistorie …

Amanda Prowse er en mester i å skrive familiedrama og har skrevet en rekke internasjonale bestselgere. Flere av dem er oversatt til norsk. Hennes ambisjon er å skrive bøker om sterke karakterer som engasjerer. Hun vil gi oss bøker som både kan være en ledesnor, en god venn og en bok å drømme seg bort i, og det er akkurat det Anna er.

Anna vokste opp med en kjærlig og vidunderlig mor og en tøff storebror. Det var mye kjærlighet, men lite penger. Alt rakner etter hvert for den lille familien og Anna må klare seg selv. Hun er et ordentlig løvetannbarn. Men et tilfeldig møte i heisen endrer på mye for Anna. 

Theo kommer fra en rik og mektig familie. Han vokste opp uten kjærlighet, og med en stor hemmelighet. Klarer rikmannssønnen Theo og løvetannbarnet Anna å bygge en felles fremtid? Og kan kjærligheten deres overleve fortidens hemmeligheter?

Det er minst to sider av enhver kjærlighetshistorie …

Anna, som er oversatt av Eli-Ann Tandberg, er første bok i en trilogi og akkurat utgitt som pocket og ebok. Neste bok, Theo kommer til høsten, og Kittys versjon av historien kommer til våren igjen. Tre sider av samme historie og tre sterke historier. Amanda Prowse har klart akkurat det hun ønsker, skrive tre bøker om sterke karakterer som engasjerer!

«Hvis noen spør deg hvordan du har det så er det meningen at du skal svare HELT FINT. Det er ikke meningen at du skal si at du gråt deg i søvn i går kveld fordi du ikke hadde snakket med noe menneske på to hele dager. FINT skal du svare.»

Dette er et sitat fra den rørende, morsomme og fornøyelige boken Eleanor Oliphant har det helt fint. Eleanor lever et enkelt liv. Hun har på seg de samme klærne på jobb hver dag, spiser den samme lunsjen hver dag, og drikker to flasker vodka hver helg. Hun er lykkelig. Hun savner ingenting. Bortsett fra, kanskje, alt.

Boken om Eleanor Oliphant er oversatt av Cecilie Winger og er en nydelig fortelling om nærhet og varme, om ensomhet og tristhet og om den utrolig viktige betydningen av vennlighet. Ingenting passer vel bedre enn å lese Eleanor Oliphant har det helt fint i disse dager. Med hjemmekontor og påbud om å holde avstand og bare lengte til dager med gode venner og sene kvelder. 

Tre søstre, tre hemmeligheter og tre sterke fortellinger

Et nytt bekjentskap for oss er Muna Shehadi. Hun er en amerikansk forfatter som har skrevet en rekke bestselgende bøker. Rosalinds løgner er hennes første bok som blir oversatt til norsk . Boken kommer i bokhandel fra 30. april.

Den berømte filmskuespilleren Jill Croft dør, og igjen sitter tre søstre. De går gjennom morens etterlatte papirer og oppdager at hun hadde en stor hemmelighet som setter hele deres eksistens i et helt nytt lys. Hvem var moren egentlig? 

De tre søstrene reagerer veldig ulikt på de nye oppdagelsene, Rosalind vil gjerne vite sannheten om hvem hun er, de to andre vil legge alt bak seg og fortsette som før. Rosalinds løgner er første bok i trilogien, historien fortsetter med Eves flukt og Olivias avsløringer. Tre søstre, tre hemmeligheter og tre sterke fortellinger.

Å lese serien om Fortunas døtre, som denne serien heter er som å prate med en god venninne. Sett av tid for seg selv, gjerne med et glass rødvin. Helt umulig å legge fra seg.

Boken er oversatt av Veronica Garten.

Bli med til Strandkafeen i nydelige Cornwall i England

Forfatter Lucy Diamond kan dette med å ta oss bort til et helt annet sted. Det er bare å sette seg godt til rette og bli med på turen til Strandkafeen i nydelige Cornwall i England.

Evie Flynn har alltid vært en drømmer, men uten de store planene. Hun bor i London med kjæresten, ryddige og organiserte Matthew. Søstrene hennes har gode jobber, mann og barn. Evie er stikk motsatt. Hun tar tilfeldige vikariater på jakt etter drømmejobben, og er til og med usikker på om hun har funnet drømmemannen. Hun gjør sitt beste, men er familiens sorte får.

Når hennes kjære tante Jo plutselig dør er overraskelsen stor. For det er Evie som arver strandkafeen i Cornwall. Plutselig må Evie ta dramatiske valg. Vil hun virkelig flytte til Cornwall? Stedet som hun har fantastiske sommerminner fra. Hva med Matthew? Og hva med sjarmerende og hjelpsomme Ed, som tydeligvis skjuler noe for henne?

Strandkafeen er oversatt av Lene Stokseth

I sommer blir det ikke utenlandsferie på oss. Men med Lucy Diamonds bøker gjør det ingenting. Et par dager på en deilig strand i Cornwall, eller en ukes tid i Italia – dette er bøkene som gir de beste og mest avslappende reiseopplevelsene.

I En italiensk affære, som er mesterlig oversatt av Bente Rannveig Hansen, møter vi tre engelske kvinner på et italienskkurs. Anna leter etter sin ukjente far som hun håper å finne i Italia. Catherines mann har forlatt henne og barna for en annen kvinne, og omfanget av dette utroskapet og enorme sviket begynner å gå opp for henne. Sophie er læreren på kurset. Hun lengter bort fra hybelen hjemme hos foreldrene og tilbake til Italia og Sorrento.

Italienskkurset bringer med seg mye mer enn bare større ordforråd og nære vennskap. Dampende romantikk oppstår, hemmeligheter avsløres og det er tid for store avgjørelser. Tiden er kommet for å si jeg elsker deg, ikke bare på italiensk …

På tide å melde seg på italienskkurs i vår?

Slik starter du en lesesirkel, og holder den ved like

Har du lyst til å få litt mer tid til å lese? Start en lesesirkel! Det er både morsomt, lærerikt og sosialt.

En kongelig affære som skaket verden

I En kongelig affære foreneret Gill Paul historiene til prinsesse Diana og Wallis Simpson – to av det britiske kongehusets mest interessante karakterer.

Bøkene vi gleder oss til i 2020

Av hundre bøker har jeg plukket ut ti bøker som jeg gleder meg til på lese. Håper jeg klarer å inspirere deg til å lese en!