En kongelig affære som skaket verden

Hvor var du da Diana døde? Jeg husker ikke stort fra den dagen, for jeg var knapt fem år gammel. Men jeg husker at hele familien satt klistret til farmor og farfars veldig lille tv-skjerm og var umulige å få kontakt med. I En kongelig affære foreneret Gill Paul historiene til prinsesse Diana og Wallis Simpson – to av det britiske kongehusets mest interessante karakterer.

Skrevet av: Stine Friis Hals

Jeg elsker å dykke ned i dokumentarer, historie og bøker for å lære mer om disse menneskene. Hver gang det er et kongelig bryllup er jeg i en dyp research-fase for å finne mest mulig informasjon om tiaraen bruden bærer, eller hvem som har lagd kjolen til dronningen. De kongelige er levende historie.

En av de mer fascinerende karakterene i det britiske kongehuset er Wallis Simpson. Hvordan kunne én kvinne velte en konge, og endre hele arverekkefølgen? I boken En kongelig affære tegner Gill Paul et portrett av Wallis som gjør at vi ikke bare forstår, men også får medfølelse for henne.

Dette er boka for alle som rives med av en god historie, de som venter på neste sesong av The Crown, og de som bare ikke greier å holde hendene unna verdens mest berømte familie.

Gill Paul er virkelig dronningen av historisk drama.

Tett på Wallis

En kongelig affære foregår på to tidsplan. Det første i 1911, hvor vi blir kjent med unge Mary Kirk. Mary møter Wallis første gang som 15-åring, på en sommerskole for unge jenter. Der danner de grunnlaget for det som skal bli et tett, fint og samtidig motsetningsfylt venskap.

Vi følger vennskapet deres fra tenårene og inn i voksenlivet. De to kvinnene settes stadig på prøve, men får vennskapet til å fungere – selv når Wallis flytter langt unna Mary. Livene deres preges av kjærlighet, hjertesorg og ikke minst: kravene fra den britiske tronen. Til slutt blir vennskapet ødelagt av et utilgivelig svik.

Samtidig møter vi Rachel i 1997. Hun er i Paris med forloveden, men deres romantiske helg får en brå slutt da de blir vitne til en trafikkulykke i alma-tunnelen. I bilen foran dem sitter prinsesse Diana hardt skadet.

Rachel er naturlig nok sterkt preget av hendelsen, og det hjelper ikke at forloveden – som er dokumentarfilmskaper – blir helt opphengt i ulykken.

Så oppdager Rachel at prinsessen hadde besøkt Walis Simpsons hjem i Paris bare timer før bilen kjørte inn i tunnelen, og får etter hvert kjennskap til en hemmelig sammenheng mellom Diana og Wallis. En sannhet bak skandalen som skaket verden.

Er du klar for en ny sesong av The Crown?

Flere enn meg som får fullstendig gåsehud av traileren til den nye sesongen? Tro meg, jeg er så klar for mer The Crown at jeg holder på å sprekke. Jeg gleder meg helt vilt til å følge en mer moden dronning Elisabeth, og se de utfordringene hun møter i et Storbrittania som stadig moderniseres.

Men mest av alt er jeg nysgjerrig på å følge prins Charles, og hans vei inn i voksenlivet. Se han forsøke å forme en rolle for seg selv, og ikke minst: finne ut hvem han skal gifte seg med. Jeg er også veldig spent på om vi får se han besøke David og Wallis, eller hertugen og hertuginnen av Windsor som ble deres offisielle titler etter at David abdiserte. 

Gill Paul har skrevet en novelle om dette møtet mellom Charles, David og Wallis, og det gjør meg enda mer nysgjerrig på hva Charles følte i det øyeblikket.

 

Bøkene i Lesegleder-serien er for deg som elsker å bli oppslukt av en god bok. Vi utgir dem for å la deg drømme deg vekk til andre tider, eller andre liv. Unn deg selv egentid, trekk pleddet godt omkring deg – og les i vei. Følg @lesegleder på Instagram for flere boktips.

Gill Paul

Gill Paul

Gill Paul er fra Skottland, men bor nå i England. Hun skriver bestselger-romaner med handling fra moderne historie, som bl.a. Titanic-forliset, Krim-krigen, og den russiske revolusjon. Hun har bakgrunn fra forlagsbransjen i London. Hennes første roman på norsk, I gode og onde dager, kom våren 2017
Les mer

Kvinner og barn først

Hvorfor er vi så fascinert av historien om Titanic?

En kongelig affære som skaket verden

I En kongelig affære foreneret Gill Paul historiene til prinsesse Diana og Wallis Simpson – to av det britiske kongehusets mest interessante karakterer.

Slik starter du en lesesirkel, og holder den ved like

Har du lyst til å få litt mer tid til å lese? Start en lesesirkel! Det er både morsomt, lærerikt og sosialt.