Kan vi gjøre det igjen

tilnærmet samlet sakprosa

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203355707
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Geir Gulliksen debuterte som forfatter da han var 22 år gammel, i 1986, og nesten like lenge har han skrevet artikler om litteratur. I tillegg til å virke som romanforfatter, poet, barnebokforfatter og dramatiker, har han gjort seg bemerket som forlagsredaktør og en kontrær entusiast på litteraturens vegne. Han har skrevet artikler om romanforfattere og poeter, om hvordan dikt kan brukes og om skjønnlitteraturens betydning for hvordan vi forstår oss selv, om virkelighetsfascinasjon og litteraturhat, om teater og politikk, og om tommelfingerregler og forleggeri. I "Kan vi gjøre det igjen" foreligger en nesten komplett samling av hans sakprosa. "Sakprosaen til Geir Gulliksen likner skjønnlitteraturen han skriver. Den er spørrende, prøvende, og den holder det samme høye nivået. (...) Når lesningen blir forankret i egne erfaringer, blir presentasjonen av den samtidig mer skjønnlitterær. (...) han motsetter seg sakprosaens bastante ordlyd og forsøker å gi språk til kroppslige erfaringer og innsikter som ellers ville forblitt ordløse."
Olav Løkken Reisop, Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203355707
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 28.10.2013
Emne Faglitteratur Essay Litterær analyse
Geir Gulliksen

Geir Gulliksen

Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterte i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. Barneboken Iben og forvandlingen (2012), illustrert av Anna Fiske, ble nominert til Brageprisen. Kan vi gjøre det igjen (2013) er en nesten komplett samling av hans sakprosa. Gulliksen ble nominert til Ibsenprisen 2013 for skuespillet En kropp - og fikk også stor anerkjennelse for Nationaltheatrets oppsetning av skuespillet Demoner 2014. Hans siste barnebok Joel og Io, også illustrert av Anna Fiske, ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2015. I 2014 mottok Geir Gulliksen Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap, og i juryens begrunnelse heter det: «Mange av hans verk kunne fremheves, men de tre seneste romanene stiller i en særklasse: Tjuendedagen (2009), Forenkling (2010) og Bøyde knær (2012) er ambisiøse og kraftfulle kjærlighetshistorier som med frekk eleganse skaper en ny standard for relevant samtidslitteratur.» Høsten 2015 kom romanen Historie om et ekteskap, og for den ble Gulliksen nominert til Kritikerprisen, Nordisk Råds Litteraturpris og IMPAC Dublin Literary Award. Romanen Se på oss nå utkom høsten 2018 til strålende mottakelse. Sammen med kronprinsesse Mette-Marit redigerte han antologien Hjemlandet i 2019. Romanen Bli snill igjen, utkom høsten 2020. Våren 2021 kom Hvis jeg var mann, en samling tekster som setter et slags punktum for Gulliksens romaner om kjønn og kjærlighet. Høsten 2023 er Gulliksen aktuell med romanen Øvre port, nedre port. Les mer

Artikler

Samleartikkel

Les mer

Hjemlandet og andre fortellinger

– Vidunderlig god. Boka til Kronprinsesse Mette-Marit er elendig norgesreklame, men glimrende reklame for norsk litteratur, skriver Dagbladet og gir boka en sekser.
Les mer