Hvorfor skriver du, Helene Flood

– Jeg begynt å jobbe med Terapeuten da jeg gikk i permisjon. Da hadde jeg tid til å tenke ut plottet, og da ble det til at jeg satte meg ned i alle ledige stunder. Det ble også en form for egentid. Jeg hadde lest noen psykologiske thrillere som åpnet sjangeren for meg. Jeg er interessert i de mørke irrgangene i menneskesinnet, forteller Helene Flood i møtet med Mia Bull-Gundersen. 

Den unge psykologen Sara driver privatpraksis for ungdom fra et kontor over garasjen i den store, arvede villaen hun er i gang med å pusse opp sammen med sin ambisiøse og overarbeidede arkitektmann, Sigurd. 

Men det går trått med både jobb og oppussing, og en dag legger Sigurd igjen en underlig beskjed på svareren til Sara for så å bli borte. Det gamle, halvferdige huset føles langt fra trygt. Gjenstander blir borte og dukker opp igjen, og er det fottrinn Sara hører på loftet om natten?

Med Terapeuten markerer Helene Flood seg som et stort litterært talent og en fornyer av den psykologiske thrilleren.

Terapeuten skildrer forvirringen som oppstår i et menneske når omgivelsene plutselig ikke lenger går i hop. Boken er solgt til 23 land. 

«Stilsikker spenning! Velskrevet og engasjerende thrillerdebut fra en stilsikker forfatter. Denne typen psykologisk thriller, der hovedpersonen føler at hun mister kontrollen over livet sitt, at hun blir overvåket og selv blir stadig mer schizofren, er en velkjent sjanger. Og Helene Flood mestrer den til det fullkomne.»

 

Sindre Hovdenakk, VG

Hvorfor skriver du, Øystein Wiik?

– I en roman kan man sprenge alle grenser! Det er et stort prosjekt å skrive en roman, den har ingen begrensinger. Så det er en utfordring med tanke på fortellerkunst, sier Øystein Wiik i denne samtalen med Mia Bull-Gundersen. – Men jeg har det ufattelig gøy når jeg skriver, legger han til.

Hvorfor skriver du, Jan Kjærstad?

– Alle forfattere må lese hele tiden når de skriver. Da skriver de best, sier Jan Kjærstad i samtale med redaktør Mia Bull-Gundersen. – Alt du leser vil styrke det du skriver, fortsetter han.

Hvorfor skriver du, Hilde Rød-Larsen?

– Det å lese og det å skrive, er en måte å tenke og å føle klarere på. Jeg har skrevet mye dagbok i livet mitt. Men jeg tror ikke kunne skrevet Sommertid uten å ha lest og oversatt så mange gode bøker.