Foto: Tine Poppe 

Hvorfor skriver du, Hilde Rød-Larsen? 

– Det å lese og det å skrive, er en måte å tenke og å føle klarere på. Jeg har skrevet mye dagbok i livet mitt. Dagboken tok en stilistisk og innholdsmessig dreining i møte med Anne Franks dagbok. Men jeg tror ikke kunne skrevet Sommertid uten å ha lest og oversatt så mange gode bøker. Når jeg sitter og oversetter, så skjønner jeg hvordan forfatteren har fått til teksten. 

Om Sommertid 

Årets aller første varme sommerdøgn. Ingrid og Peter våkner sammen, men dagen fører dem hver til sitt. Ingrid er på vei til jobb, men når aldri fram. Lyset er så sterkt, sola så varm og lengslene etter det som har vært og det som ikke ble, tar henne bort fra det vante og dypere inn i byen. Peter går langs stier han kjenner og alltid har gått, men likevel er noe annerledes.

Sommertid er en fortelling om å vende seg bort og å ønske seg hjem igjen - og om øyeblikkene i tilværelsen som døyver følelsen av å være alene.

«Hilde Rød-Larsen debuterer med en klok, liten roman om ett døgn i to ektefellers liv. Forfatteren skriver klokt og gjenkjennelig om to menneskers indre liv, tilkortkommenhet, ensomhet og lengsler. … en klok, liten bok, der solstrålene fra den første sommerdagen billedlig talt lyser av talent fra første til siste side.»

 

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Hilde Rød-Larsen

Hilde Rød-Larsen

Hilde Rød-Larsen (f. 1974) er skjønnlitterær oversetter og frilans forlagsarbeider. Hun debuterte med romanen Sommertid i 2019. Høsten 2022 er hun aktuell med romanen Diamantkvelder. Boka er forhåndssolgt til det danske forlaget Gutkind.
Les mer

Hvorfor skriver du, Jan Kjærstad?

– Alle forfattere må lese hele tiden når de skriver. Da skriver de best, sier Jan Kjærstad i samtale med redaktør Mia Bull-Gundersen. – Alt du leser vil styrke det du skriver, fortsetter han.

Hvorfor skriver du, Helene Flood?

– Jeg begynt å jobbe med Terapeuten da jeg gikk i permisjon. Det ble også en form for egentid. Jeg hadde lest noen psykologiske thrillere som åpnet sjangeren for meg. Jeg er interessert i de mørke irrgangene i menneskesinnet, forteller Helene Flood i møtet med Mia Bull-Gundersen.

Hvorfor skriver du, Maja Lunde?

– Skrivingen har jeg med meg hele tiden, sier Maja Lunde. Jeg er heldig jeg kommer fra et hjem med mange bøker og hadde foreldre som var veldig flinke til å lese for meg.