Honningfellen

kriminalroman
Annen tilknytning:

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203377686
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Syv år gamle Patrik Øye blir borte på vei hjem fra skolen en av de siste dagene før sommerferien. Det er en stille og varm dag, og isbilen har kjørt sin faste runde. Den siste som så gutten var den overvektige eldre damen i det brune huset i enden av veien.
En uke senere blir latviske Elna Druzika kjørt ned og drept. Hun har jobbet overtid på cateringkjøkkenet på Alnabru. Sjåføren stikker av. Elna - som var kjæresten til isbilsjåfør Wiggo Nyman som kjørte i Høvik-distriktet der Patrik forsvant - har stygge blåmerker på kroppen, og de stammer ikke fra påkjørselen.

Politiførstebetjent Cato Isaksen blir satt på saken. Han står overfor flere utfordringer. Ikke bare må han finne ut hvordan de to sakene henger sammen, han får også en ny kollega. Marian Dahle er provoserende selvsikker og insisterende. Gjennom den interne kampen dem imellom trer den uhyggelige sammenhengen sakte frem. "Mesterlige skildringer ... Hennes nye kriminalroman er besettende lesning."
Berit Kobro, VG (terningkast seks)

"... vi har et suverent eksempel på en kriminalroman som ikke vil være noe annet eller mer enn en best mulig kriminalroman - og som lykkes fullt ut.
Hans H. Skei, Aftenposten

"... intelligent og elegant sammenskrudd underholdning."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Med sin sjette roman om politietterforsker Cato Isaksen beviser Unni Lindell nok en gang at hun er en overlegen spenningsskaper. «Honningfellen» er en adrenalinpumpe av en underholdningskrim som man ikke legger fra seg uten en veldig god grunn ... Plottet er usedvanlig lekkert skrudd sammen, her er det lag på lag med underlige hendelser, personer med hemmeligheter og overraskende sammenhenger."
Knut Hanssen, Dagbladet

" 'Honningfellen' er Unni Lindells sjette bok om Cato Isaksen, og etter denne lesers mening den
beste av dem."
Stina Håkensbakken Roland, Oppland Arbeiderblad (terningkast seks)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 350
Utgitt 2021
ISBN 9788203377686
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 08.11.2021
Emne Politi og detektiver Romaner Skjønnlitteratur Krim Oslo
Unni Lindell

Unni Lindell

Unni Lindell, født 1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Kriminalromanene om Cato Isaksen og Marian Dahle er oversatt til en rekke språk og er solgt i nærmere 4 millioner eksemplarer bare i Norge. "Jeg vet hvor du bor" (2016) er den første romanen der Marian Dahle er hovedperson. "Dronen" (september 2018) er den andre boken i serien om Marian Dahle.

Lindell har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell har fått flere høythengende priser for sitt forfatterskap, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk.

Unni Lindell tar gjerne utgangspunkt i det hverdagslige og nære, og alt etter genre kan dette utvikles i retning mystikken, surrealismen - eller marerittet. I kriminalromanene er etterforskernes turbulente privatliv av vesentlig betydning, og bøkene utmerker seg også ved at karaktertegningene er gjort med stor psykologisk innsikt og i et språk som skiller seg fra det vante i genren. Les mer

Andre i samme serie

Artikler

Unni Lindell er Norges krimdronning

At Unni Lindell fikk Rivertonprisen for andre gang, overrasker ingen.
Les mer

Rivertonprisen 2018 til Unni Lindell

Dronen av Unni Lindell ble kåret til beste krim i 2018.
Les mer