Djevelkysset

kriminalroman
Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203351952
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Vivian Glenne jobber på det lokale renseriet, er samboer med en taxisjåfør og har tre sønner. En kveld går hun ut i skogholtet bak rekkehusbebyggelsen med en spade. Hun kommer ikke tilbake i live.
Den dreptes femtenårige sønn, Dan, og vennen hans Jonas setter i gang en egen etterforskning. Lag på lag avsløres, og alt flettes sammen til et klamt nettverk av mistenkte og trekker de to guttene inn i mørke irrganger. En renserikunde som jobber på høyt nivå innen etterretning blir sentral. Det samme blir offerets eksmann, Arne Colin Andersen. Han bor på en planteskole utenfor Drammen. Og naboene Birgit og Frank Willmann har noe å skjule. Da drapsofferets yngste sønn blir hentet av mormoren sin i barnehagen, trår skygger av noe annet iskaldt frem. For Sebastian har ingen mormor!
Uhygge i nære familierelasjoner, klaustrofobiske naboskap og hemmelige forhold trekkes frem i lyset og setter fokus på både det sårbare og det farlige.

Cato Isaksen og hans ustabile kollega Marian Dahle har igjen en ny drapssak å løse. Om den ikke blir løst fort, vil flere dø. Deres kamp mot hverandre og kappløpet for å finne drapsmannen, driver dem mot katastrofen og ender i en intens jakt i et sumpaktig skogområde en regnvåt sommernatt. Men heller ikke i dette vanvittige dramaet er ting slik de ser ut som.

"Unni Lindells nye krim er solide saker. ...Unni Lindell er blant de dyktigste plottsnekkerne i norsk krim. Med "Djevelkysset" lykkes hun i å skape en kompleks og spennende historie uten å ta særlig voldsomme virkemidler i bruk. (...) også litterært sett tilhører (Unni Lindell) det øverste sjiktet i norsk krim."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Lindell holder stilen. 'Djevelkysset' understreker og befester Unni Lindells posisjon som en suveren krimunderholder. ... (Hun) kjenner sine virkemidler og vet hvordan hun skal lage et plot som holder på spenningen gjennom 400 sider."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Djevelsk dyktig uhygge. (...) Ikke vent til ferien med Djevelkysset - ta den med på jobben!"
Knut Holt, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"Hun har smittende energi i formidlingen og et pageturner-innstinkt som gjør at leseren hektes fast."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen,

"... heseblesende tempo"
Pål Gerhard Olsen, Aftenposen

"Godt driv -spennende og god underholdning."
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 4)

"Spenningskurven er bratt."
Leif Ekle, NRK

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203351952
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 31.05.2012
Emne Romaner Krim Oslo Politi og detektiver Skjønnlitteratur
Unni Lindell

Unni Lindell

Unni Lindell, født 1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Kriminalromanene om Cato Isaksen og Marian Dahle er oversatt til en rekke språk og er solgt i nærmere 4 millioner eksemplarer bare i Norge. "Jeg vet hvor du bor" (2016) er den første romanen der Marian Dahle er hovedperson. "Dronen" (september 2018) er den andre boken i serien om Marian Dahle.

Lindell har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell har fått flere høythengende priser for sitt forfatterskap, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk.

Unni Lindell tar gjerne utgangspunkt i det hverdagslige og nære, og alt etter genre kan dette utvikles i retning mystikken, surrealismen - eller marerittet. I kriminalromanene er etterforskernes turbulente privatliv av vesentlig betydning, og bøkene utmerker seg også ved at karaktertegningene er gjort med stor psykologisk innsikt og i et språk som skiller seg fra det vante i genren. Les mer

Artikler

Unni Lindell er Norges krimdronning

At Unni Lindell fikk Rivertonprisen for andre gang, overrasker ingen.
Les mer

Rivertonprisen 2018 til Unni Lindell

Dronen av Unni Lindell ble kåret til beste krim i 2018.
Les mer