Førstemann som pissa på månen

ISBN
9788203250774
Innbundet
kr 279,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203250774
  • Salgsdato: 06.05.2009
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 45
Romskipet Apollo 11 har kurs for månen. Om bord er tre karer som ikke tåler trynet på hverandre: Buzz, Michael og Neil.
Buzz er dritsur. Egentlig var det han som skulle være førstemann ut. Men Houston har bestemt at det heller skal være Neil. Michael er mistenkelig glad. Enda han bare skal sitte i den delen av romskipet som skal gå rundt og rundt månen. Pønsker han på noe? Og Neil som liksom er så grei, er bare opptatt med sjekklista. Mye kan gå galt.
21. juli 1969 gikk Neil på månen som det første menneske i verden. Litt senere tusla Buzz ut fra romskipet.

Det er 40 år siden den første månelandingen, og Endre Lund Eriksen forteller med glimt i øyet den sanne historien om hva som virkelig skjedde. Boken er illustrert av Torill Kove, Oscar-hedret (for kortfilmen "Den danske dikteren") norsk-kanadisk animasjonsfilmskaper, illustratør og barnebokforfatter.
"Endre Lund Eriksen og Torill Kove er enere på hver sine felt. Når de nå for første gang går sammen om et prosjekt, blir resultatet kjempebra. Så langt i år er dette et høydepunkt blant bildebøkene."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"... strålende lesning og en like strålende visuell opplevelse. (...) Endre Lund Eriksen er en av de beste barne- og ungdomsbokforfatterne vi har, og Torill Kove er en av de desidert beste illustratørene vi har. Så hva mer kan man egentlig be om?"
Johan Harstad, Vinduet

"Både hun (Torill Kove) og Endre "Pitbull-Terje" Lund Eriksen er enere også hver for seg. Sammen er de suverene."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Boka er beregnet på barn, og vi kan tenke oss at de sitter med ørene på stilker, og kjenner på at det kanskje ikke er så farlig at de er redde, når selveste Buzz er det."
Svein-Arnt Adelsten Eriksen,Vesteraalens Avis

"Endre Lund Eriksen sender fantasien til himmels, og illustratør Torill Koves strek svinger som vanlig. Her er det ikke noe å lure på: Løp og kjøp, mamma!"
Marie Laland Ekeli, bladet Mamma
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen er født i Bodø i 1977 og er cand.mag. med fagene litteraturvitenskap, teaterhistorie, historie og Forfatterstudiet (Universitetet i Tromsø). Han har skrevet hele 27 bøker for barn og ungdom. I 2002 debuterte han med barneboken "Pitbull-Terje går amok", som ble tildelt Kirke- og Kulturdepartementets litteraturpremie for beste barne- og ungdomsbok. Boken er blitt en bestselger, er solgt til flere land og er også blitt en svært populær film. Endre Lund Eriksen har selv skrevet manus til filmen, som ble tildelt Amandaprisen 2006 for beste barne- og ungdomsfilm, og kinosjefenes Sølvklump for beste norske film 2006. I 2003 kom romanen "Ingen kan stoppe meg no", forfatterens første bok for voksne. For denne ble han tildelt Havmannprisen 2003. I 2004 ga han ut barneboken, "Jafs. Flukten fra Villmarka Zoo", i 2005 kom romanen "Det tar ikke slutt" samt barneboken "Pelle blir rappa". Endre Lund Eriksen har også skrevet filmmanus til "Svein og rotta i verdensrommet" sammen med Gunnar Hammer, basert på Marit Nicolaysens bøker. Pitbull-Terje møter vi på ny i "Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet" (2006) - vinner av ARKs barnebokpris - i "Pitbull-Terje blir ond" (2007) - vinner av UPrisen 2008 - og i "Pitbull-Terje på sporet av den tapte far" (2010) . Endre Lund Eriksen har fått ARKs barnebokpris enda en gang, for "En terrorist i senga" (2008). "En terrorist i senga" er solgt til et arabisk forlag, og "Førstemann som pissa på månen" (2009) er solgt til Korea og Tyskland. Ungdomsromanen "Super" (2009) er solgt til Tyskland og Nederland. Forfatteren har dessuten skrevet flere småbarnbøker om Alvin Pang, og han står også bak suksessen "Monstrene i Dunderly". I 2018 kom "Verdens beste pappa". Endre Lund Eriksen har fått Bodø kommunes kulturpris for 2010 og Skolebibliotekarenes litteraturpris. Han er også tildelt Teskjekjerringprisen 2013 for sitt forfatterskap.
Mer om forfatteren