Epikrise

roman

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203265884
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
«Twitter-kjendis med vittig sykdomsroman. Morsom og masochistisk debutroman fra @GrusommeMarit.» Kenneth Moe, Aftenposten

Han kalte seg houllebecq_1234 på sukker.no og skrev at han var 42 år og fra Trondheim. I virkeligheten var han 46, men det gjorde ikke noe for henne, kanskje snarere tvert imot, for hun likte menn som var eldre enn henne selv. De som så på henne som en slags ungdomskilde, en perfekt blanding av uskyldig og pervers. Verre var det at hun så raskt ble inderlig involvert i ham og ønsket ham helt nær hele tiden, ja - så nær som man er i et ordentlig kjærlighetsforhold. Men hans behov skulle vise seg å være helt andre enn hennes. Og det fikk konsekvenser. Særlig for henne.
Marit Daaland Lesjø viser i romanen hvor latterlig sårbare mennesker kan være i møte med hverandre, når motiv og behov spriker. For hvordan er dette med subjekt og objekt igjen? Og er det alltid den som er størst og har mest makt som definerer sannheten?
Epikrise er en essayistisk roman om en ikke spesielt vakker kjærlighetshistorie, utformet som et brev skrevet av en kvinne med et kortpustet sinn. Brevet er hennes refleksjoner omkring menneskelig samspill. Ved å analysere og observere seg selv og andre håper hun å finne svar på sine mange eksistensielle spørsmål, uten å miste den trygge, ironiske distansen. Det går dårlig.
Epikrise er fortellingen om et forhold som starter på sukker.no og ender med en tekstmelding.

«Jeget er tøff i trynet og har et ironiskpessimistisk verdenssyn. Stilen er konfronterende og observasjons-prega, og ligner den depressive og selvironiske tonen som florerer på steder som Twitter, Instagram og Reddit, der unge folk dyrker sine dårligste sider og lager humor av det. Det er kjempegøy, og Lesjø treffer perfekt midt mellom selvdestruksjon og selvkontroll.» Karoline Henanger, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2020
ISBN 9788203265884
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 24.01.2020
Emne Romaner Skjønnlitteratur Ekteskap og parforhold Bipolare lidelser Kjærlighet
Marit Daaland Lesjø

Marit Daaland Lesjø

Marit Daaland Lesjø (f. 1980) er oppvokst i Ringebu i Gudbrandsdalen, og bor i Trondheim. Hun har en bachelorgrad i psykologi fra Høgskolen i Lillehammer, en master i helse-, organisasjons- og kommunikasjonspsykologi fra NTNU, og holder foredrag om psykisk helse og erfaringskompetanse i psykiatrien. Hun er også frilansskribent.
I 2011 startet hun twitter-kontoen @GrusommeMarit. Da var hun selv innlagt på psykiatrisk sykehus, og ble etter hvert kjent for å skrive om mørke og vanskelige tema med en humoristisk og frisk vri. Lesjø har vært åpen om sin bipolare lidelse, og tekstene og foredragene hennes er ofte en blanding av personlige erfaringer og faglig kunnskap.
EPIKRISE er hennes debutroman. Les mer

Artikler

Tenk å bli forfatter!

Tenk å bli forfatter! Det har vært en lang vei å komme så langt . Men så ligger boka der! Her er vårens tre debutanter på Aschehoug skjønnlitteratur:
Les mer

Debutantintervju: Marit Daaland Lesjø

Les hva som inspirerer årets debutanter til å skrive, og ikke minst deres beste tips til deg som har en forfatter i magen!
Les mer

Livet etter debuten

Å debutere som forfatter er ingen hverdagshendelse. Ikke er det bare morsomt heller. Fjorårets debutant Marit Daland Lesjø har satt ord på sider ved det å debutere som forfatter som ikke mange snakker høyt om.
Les mer