Trollkvinnen fra Firenze

Velg format

0 kr
Kommer for salg
01.03.2011
ISBN
9788203215469
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En ung mann fra Europa, Mogor Dell'Amore, dukker opp ved hoffet hos keiser Akbar, stormogulen av India. Mannen hevder at han er sønn av en forsvunnet mogolsk prinsesse, som var elskerinnen til den rike hærføreren og lykkejegeren Argalia fra Firenze. Da Argalia vendte tilbake fra India til Firenze med prinsessen, ble byens innbyggere hypnotisert av hennes tilstedeværelse, og mange og farlige forviklinger fulgte.
Men er Mogors historie sann? Og hvis så, hva skjedde med den forsvunne prinsessen? Og, hvis han er en løgner, må han da dø?
"Trollkvinnen fra Firenze" er en flott og frodig fortelling om møtet mellom øst og vest på 1500-tallet, en 1001-natthistorie.

Dette er en e-bok.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203215469
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Kari Risvik
Orig. tittel Trollkvinnen fra Firenze
Emne Italia India Skjønnlitteratur Romaner
Salman Rushdie

Salman Rushdie

Salman Rushdie er forfatteren av femten romaner, blant dem Midnattsbarn(som fikk Booker-prisen i 1981 og senere ble kåret til tidens beste Bookervinner), Skam, Sataniske vers, Maurerens siste sukk og Quichotte, som alle har blitt langlistet til Booker-prisen. Hans seneste roman, Seiersbyen, ble utgitt i 2023. Rushdie har også skrevet en novellesamling, Øst, vest, og fem sakprosabøker: Joseph Anton: memoarer, Fantasiens hjemland, Jaguarens smil, Over grensen og Languages ofTruth. Bøkene hans er oversatt til mer enn førti språk. Rushdie er medlem av British Royal Society of Literature, og blant æresbevisningene han har mottatt, er Whitbread-prisen for beste roman (to ganger), EUs Aristeion-pris for litteratur, Årets forfatter-utnevnelser både i Storbritannia og Tyskland, franske Prix du Meilleur Livre Étranger, Budapest Grand Prize for Literature og Premio Grinzane Cavour i Italia. Han er medlem av American Academy of Arts and letters og Distinguished Writer in Residence ved New York University. Tidligere var Rushdie president for PEN America, og han ble i 2007 slått til ridder av den britiske dronningen for sin innsats for litteraturen. Les mer

Artikler

Et forfatterskap i det frie ords tjeneste

Det grufulle angrepet på Rushdie 12. august er en skremmende påminnelse om farene som fremdeles er forbundet med utøvelsen av det frie ord.
Les mer