Seiersbyen

Velg format

Tilbudspris 393 kr Før 449 kr
Kommer for salg
17.03.2023
ISBN
9788203396700
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Det sørlige India i det trettende århundret. Etter å ha sett moren sin dø, opplever den ni år gammel Pampa Kampana et møte med det guddommelige. Hun blir gudinnens talerør på jorda, og tar samtidig på seg en monumental oppgave: Å gi kvinner makt i et patriarkalsk samfunn. Hun blir grunnleggeren av Bisnaga - «seiersbyen», et underverk på jorda og snart midtpunktet i et mektig rike. I de 250 årene som følger ser Pampa herskere komme og gå, allianser bli inngått og brutt. Hun holder fast på sin egen oppgave, men hvilken makt er det mulig å øve mot menneskelig vanvidd?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2023
ISBN 9788203396700
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Kirsti Vogt
Orig. tittel Victory City
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Salman Rushdie

Salman Rushdie

Salman Rushdie (f. 1947) regnes som en av var tids største skjønnlitterære forfattere. Han er født i Bombay, men har levd mye av sitt liv i England og etter hvert også i USA. Rushdie har skrevet et titalls romaner, novellesamlinger, barnebøker og essaysamlinger, og er oversatt til over 40 språk.

Det var romanen Midnattsbarn som med et slag gjorde ham verdensberømt. For denne fikk han Bookerprisen i 1981. Sataniske vers (1988) ble en merkestein i kampen for ytringsfriheten da det iranske regimet utlyste sin fatwa over forfatteren i 1989. Les mer

Artikler

Et forfatterskap i det frie ords tjeneste

Det grufulle angrepet på Rushdie 12. august er en skremmende påminnelse om farene som fremdeles er forbundet med utøvelsen av det frie ord.
Les mer