Bla i boken

Reisen til Idle Hour

Annen tilknytning:

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203376238
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Første verdenskrig raser i Europa og bakerfamilien Thoresen i Kristiania mangler mel. En dag kommer en invitasjon fra de to tantene i Amerika til eldstedatteren Thea. Hun kan hjelpe familien økonomisk om hun drar i tjeneste for den velstående Vanderbilt-familien i Amerika. Takker hun ja, må hun si farvel til kjæresten Hans, som snakker om forlovelse.
Thea reiser over Atlanterhavet til et liv hun ikke har kunnet forestille seg. Som tjenestepike ved landstedet Idle Hour på Long Island blir de forskjellene hun har sett hjemme små. Her i dette landet hvor det skulle være frihet for alle, er det forskjell på alt. Og Thea er en av de usynlige.
Hun støtter seg til tantene, men de har en hemmelighet som Thea etter hvert må bære sammen med dem, om ikke alt skal rase. Og når urettferdighetene i Vanderbilt-systemet begynner å få konsekvenser også blant tjenerne, må Thea stille spørsmål ikke bare om hva hun mener er rett, men også om hvem hun selv er og hva hun står for.

"Reisen til Idle Hour" er første roman i en planlagt trilogi om Thea. Boken er tidligere utgitt under tittelen "Miss Marie"

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2021
ISBN 9788203376238
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 16.06.2021
Orig. tittel Reisen til Idle Hour
Emne Skjønnlitteratur Romaner Historisk litteratur USA 1914-1918 Emigrasjon
Lest av Silje Storstein
Ellen Vahr

Ellen Vahr

Ellen Vahr (f. 1963) er utdannet ved Handelshøyskolen i København. I 2016 ble hun nominert til Bokhandlerprisen for debutromanen Gaven, fortellingen om Anne Brannfjell, en av landets mest kjente kloke koner, og forfatterens tipptippoldemor. Gaven er oversatt til tysk. Senere fulgte Reisen til Idle Hour (Miss Marie) (2019), Bakeriet i Brooklyn (2021) og Sykehuset på Ellis Island (2023), en romantrilogi inspirert av bestemorens reise til Amerika under første verdenskrig og hennes tid som tjenestepike hos familien Vanderbilt, USAs rikeste familie den gang. Idle Hour-trilogien vil bli oversatt til dansk. Vahr har bakgrunn som profesjonell coach, og har også gitt ut sakprosabøkene
Drømmekraft (Gyldendal 2011) og Våg livet (Gyldendal 2013). Les mer

Andre i samme serie

 1. Bakeriet i Brooklyn
  Bakeriet i Brooklyn
  Pocket
  229 kr
 2. Bakeriet i Brooklyn
  Bakeriet i Brooklyn
  Lydbok (nedlastbar)
  189 kr
 3. Bakeriet i Brooklyn
  Bakeriet i Brooklyn
  Ebok
  179 kr
 4. Reisen til Idle Hour
  Reisen til Idle Hour
  Ebok
  169 kr
 5. Reisen til Idle Hour
  Reisen til Idle Hour
  Pocket
  229 kr
 6. Sykehuset på Ellis Island
  Sykehuset på Ellis Island
  Innbundet
  429 kr
 7. Sykehuset på Ellis Island
  Sykehuset på Ellis Island
  Ebok
  319 kr
 8. Sykehuset på Ellis Island
  Sykehuset på Ellis Island
  Lydbok (nedlastbar)
  429 kr
 9. Sykehuset på Ellis Island
  Sykehuset på Ellis Island
  Pocket
  229 kr

Artikler

Artikkel

Les mer

Hvorfor skriver du, Ellen Vahr?

Ellen Vahr har endret karriere tre ganger i livet. Fra finans til forfatter. Hør henne i podcasten "Hvorfor skriver du".
Les mer

Miss Marie

Første verdenskrig raser i Europa og Thea får invitasjon til å dra til Amerika. Takker hun ja, må hun si farvel til kjæresten Hans ...
Les mer

Gaven som helbredet

Siden hun var liten, har husmannsjenta Anne visst at hun er født med en gave, en evne til å se, og et kall til å hjelpe. Her forteller Ellen Vahr fortellingen bak Gaven
Les mer