Om håpet glipper, er alt tapt

homofile flyktninger

Velg format

139 kr
På lager
ISBN
9788203353246
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Homofil. Minoritet. En kombinasjon som sprenger grenser og utfordrer.

I denne sterke dokumentaren fra Amal Aden møter vi både hennes personlige historie og historiene til andre homofile minoritetspersoner som kjemper for å bli respektert. Amal Aden, som i 2011 sto offentlig fram som lesbisk, skildrer de store kostnadene åpenhet om legning kan ha i ulike minoritetsmiljøer. Denne boken viser at kampen for seksuell frihet og likestilling ikke er over i Norge anno 2012. "Ei sår og modig lita bok ¿ I korte, lettleste kapitler med et nært og presist språk presenterer Aden sin egen historie og fortellingene til dem hun har møtt. ... Boka er vond lesning, og bør nettopp derfor leses av flest mulig. Ikke minst av dem som har makt til å sende asylsøkere tilbake til land der de risikerer tortur og død på grunn av sin legning."
Sissel Henriksen, Klassekampen

"Kampen for anerkjennelse av lesbiske og homofiles rettigheter har kommet et stykke på vei i Norge. Men bokprosjektet til Amal Aden har likevel stor sprengkraft i seg. Det er en liten bok på 100 sider. En helt nødvendig bok."
Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203353246
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 22.10.2012
Emne Flyktninger Faglitteratur Homofili Norge
Amal Aden

Amal Aden

Amal Aden (forfatterpsevdonym) er født i Nord-Somalia i 1983 og kom til Norge som 13-åring. I 2008 ga hun ut boken "Se oss. Bekymringsmelding fra en ung norsksomalisk kvinne".

Amal Aden har også skrevet pamfletten "ABC i integrering. 111 gode råd om hvordan alle kan bli fullverdige borgere i det norske samfunnen" (2009), "Min drøm om frihet. En selvbiografisk fortelling" (2009), "Det skal merkes at de gråter" (2011) og "Om håpet glipper, er alt tapt" (2012). "Jacayl er kjærlighet på somali" (2015) er hennes første roman, den er skrevet i samarbeid med Håvard Syvertsen.

Amal Aden er tildelt Zola-prisen 2010 fordi hun har kritisert norsk innvandrings- og integreringspraksis på en konstruktiv måte og refset innvandrermiljøer som ikke respekterer grunnleggende verdier som demokrati, likestilling og rettssikkerhet. Hun har også fått Buskerud fylkeskommunes likestillingspris for 2010. Hun er hedret med Amnesty-prisen 2012 for sitt engasjement for kvinner og barn i minoritetsmiljøer og fordi hun bruker ytringsfriheten aktivt til tross for trakassering og trusler. Hun er tildelt Erik Byes minnepris 2014 av Protestfestivalen for sitt sterke engasjement for integrering og svakere stilte grupper i samfunnet. Les mer