Nostradamus' testamente

en Bjørn Beltø-thriller
Annen tilknytning:

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203353413
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Når en italiensk professor med koder i middelaldermanuskripter som spesiale blir kidnappet fra en vitenskapelig kongress i Firenze, kastes arkeologen Bjørn Beltø og professorens hustru ut i en hesblesende jakt og flukt. Etter seg har de den nådeløse munkeordenen Vicarius Filii Dei, amerikansk etterretning og et fem hundre år gammelt brorskap av bibliotekarer. Selv må de oppklare kodene i brev fra spåmannen Nostradamus til den mektige Medici-slekten i Firenze før kidnapperne gjør det - for å redde livet til professoren og hans tiårige sønn.
Bjørn Beltøs jakt på sannheten bak de mystiske kodene bringer den nervesvake albinoen på sporet ikke bare av bibelens Paktens ark og det legendariske Biblioteket i Alexandria, men også en oppsiktsvekkende ny forståelse av menneskets forestilling om Gud. Om "Nostradamus testamente":

«Tom Egeland har utviklet sitt håndverk til det lekende elegante. Hvilket håndverk? Å underholde. Fortelle kan han. Presist, drivende og fornøyelig.»
Arne Guttormsen, Vårt Land

«Det er en innfløkt, temposterk og godt fortalt historie.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Veldreid gåtebrygg fra Norges fremste mysterieforfatter. (...) Egeland behersker spenningssjangeren bedre enn de fleste. Plottet drives fremover som en Ferrari på autostradaen, han girer plutselig ned før han igjen trykker gassen helt i bånn. (...) både ordforrådet og innlevelsen imponerer ...»
Gabriel Moro, VG (terningkast 5)

«Denne boka er et forrykende eventyr i sann Egeland-stil. Han rokker ved det absolutt mest fundamentale i menneskeheten, og jeg elsket hvert minutt av det! (...) Fortid og nåtid blir flettet sammen på en slik måte at du regelrett kan høre spenningen og mystikken stige! Jeg satt igjen med gåsehud og veldig mange tanker rundt temaet, og dette kommer jeg aldri til å glemme.Tom Egeland leverer IGJEN og jeg kan bare ta av meg hatten!»
Trine Hagen Fredriksen, Daglig leder ARK OSL Ankomst

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 599
Utgitt 2014
ISBN 9788203353413
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 25.02.2014
Emne Romaner Thrillere Skjønnlitteratur Demonologi
Tom Egeland

Tom Egeland

Tom Egeland (f. 1959) er født i Oslo og er særlig kjent for bøkene om arkeologen Bjørn Beltø. Den første, "Sirkelens ende" (2001), ble kalt "den norske Da Vinci-koden" fordi den utkom to år før Dan Browns verdensbestselger om samme tema. Han har skrevet sju bøker om Bjørn Beltø, men har også skrevet en rekke thrillere og ungdomsbøker. Tilsammen har Egeland utgitt 18 bøker.

Egeland ble tildelt Rivertonprisen i 2009 for "Lucifers Evangelium", ARKs barnebokpris 2013 for "Katakombens hemmelighet", Mads Wiel Nygaards legat 2013 for sitt samlede forfatterskap, Sagaprisen 2015 for sine historiske romaner for voksne og unge og Riksmålsforbundets litteraturpris (Riksmålsprisen) 2016 for "Djevelmasken".

Egelands bøker er oversatt til 24 språk.

Han har vært styremedlem i Forfatterforeningen siden 2010 og ble valgt til president for Rivertonklubben i 2015.

Tom Egeland har arbeidet i Aftenposten, der han var nyhetsjournalist, vaktsjef i aftenutgaven og nattredaktør i morgenutgaven. I 1992 ble Egeland redaksjonssjef i TV 2-nyhetenes Oslo-redaksjon. Han ble nyhetssjef i TV 2 i 2000. Les mer

Andre i samme serie