Bla i boken

Naturens rekordbok

Velg format

399 kr
På lager
ISBN
9788203399695
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Visste du at sjøhesten er verdens treigeste fisk? Eller at det finnes en flaggermus som sover inni en kjøttetende plante?

Den gjennomillustrerte faktaboka Naturens rekordbok tar deg med på en reise til jordas mest utrolige steder, fra iskalde snølandskap til havets hemmelige skoger. Oppdag fisker som klatrer i trær, enorme stinkeblomster og sopp som lyser i mørket. Hvor vokser verdens høyeste trær, og hvilket dyr har den mest populære bæsjen?

Naturens rekordbok er en frittstående oppfølger til den internasjonale suksessen Dyrenes rekordbok fra 2020.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 9-12
Sider 104
Utgitt 2023
ISBN 9788203399695
Format Innbundet
Språk Bokmål
Illustratør Linnea Vestre
Salgsdato 16.10.2023
Emne Faglitteratur Naturvitenskap Rekorder Billedbøker
Katharina Vestre

Katharina Vestre

Katharina Vestre er forfatter og biolog. Vestre har en doktorgrad i cellebiologi og underviser ved Universitetet i Oslo. Hun debuterte med Det første mysteriet i 2018, som ble nominert til Brageprisen og er oversatt til mer enn 20 språk. I 2020 kom den kritikerroste Dyrenes rekordbok, en illustrert faktabok for barn som hun skrev sammen med søsteren Linnea Vestre. Boka ble en stor suksess og er solgt til flere land. Vestre driver aktivt med forskningsformidling som foredragsholder og fast deltager i Abels tårn på NRK. Les mer
Linnea Vestre

Linnea Vestre

Linnea Vestre er forfatter, musiker, designer og illustratør med utdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo. Blant bøkene hun har illustrert er Katharina Vestres Det første mysteriet (2018), Anja Røynes Fysikk - enkelt forklart (2020) og Ingebjørg Tonne og Helene Uris Hvor kommer ordene fra? (2023). I 2020 illustrerte hun sin første barnebok, den kritikerroste Dyrenes rekordbok, som hun har skrevet sammen med søsteren Katharina Vestre. Boka er oversatt til en rekke språk. Vestre har også illustrert og skrevet Dyrenes tellebok og Dyrenes fargebok, som begge ble utgitt i 2022. Les mer

Artikler

Hvordan du ble deg - oppskriften på et menneske 

Hvordan kan en celle utvikle seg til et helt menneske? Hvordan vet cellene hva de skal gjøre? De skal jo lage noe de aldri har sett før. I denne episoden av Frokost for hjernen forteller Katharina Vestre oss om boka Det første mysteriet – historien om deg før du ble født. 
Les mer