Mødre, fedre og andre

essays

Velg format

429 kr
På lager
ISBN
9788203399299
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Filosofi og kunsthistorie møter familiememoar i Siri Hustvedts nyeste essaysamling. Tekstene utforsker grensene mellom oss selv og andre, mellom instinkt og omsorg, liv og kunst - alle begreper som Hustvedts tekst utfordrer og utvider.

Omtalt som en Virginia Woolf for det 21. århundre, beveger forfatteren seg sømløst mellom fortellinger om sin egen mor, bestemor og datter, via kjente kunstnere og mødre, blant dem Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bourgeois, til diskusjoner om begrepet «moderlig» i en verden forfatteren beskriver som «formet av misogyni og av ideal om faderlig autoritet».

«Mødre, fedre og andre» belyser den særegne kjærligheten og det helt egne hatet som kun kan oppstå i en familie. Det handler om menneskenes fordommer, vår latente grusomhet, og om kunstens transformative kraft.

«Spennende i innhold, imponerende i kunnskap og bredde (...) Siri Hustvedt, omtalt som en Virginia Woolf for det 21. århundre, skriver nært, varmt, klart og analytisk om sine formødre.» Andreas Wiese, Dagbladet (Terningkast 5)

«Siri Hustvedt er en gudbenådet essayist.» Maia Nordsteien Nielsen, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 346
Utgitt 2023
ISBN 9788203399299
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Knut Johansen
Salgsdato 12.10.2023
Orig. tittel Mødre, fedre og andre
Emne Kunsthistorie Filosofi Biografisk litteratur Faglitteratur Essay Familie
Siri Hustvedt

Siri Hustvedt

Siri Hustvedt (1955) har norske foreldre og er født og oppvokst i Northfield i Minnesota. Hun har en doktorgrad i litteratur fra Colombia University og underviser i psykiatri ved Weill Cornell Medical College i New York. Hun har utgitt en diktsamling, sju romaner, fire essaysamlinger og to sakprosabøker. Utgitt på norsk er romanene Med bind for øynene (1992), Lily Dahls fortryllelse (1997), Det jeg elsket (2002), Når du ser meg (2008), Sommeren uten menn (2011) og Denne flammende verden (2014) og Minner om fremtiden (2019), samt essaysamlingene En bønn for eros (2008), Den skjelvende kvinnen (2011), Livet, tanken, blikket (2013), Kvinne ser på menn som ser på kvinner (2017), På sviktende grunn (2018) og Hva er vi? (2020). Hustvedt har mottatt en rekke høythengende priser, blant dem The Charles Veillon Essay Prize, The American Academy of the Arts and Letters Award in Literature, og The Los Angeles Times Book Prize og vært nominert til Bookerprisen. Høsten 2014 ble hun utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo. Hun er bosatt i Brooklyn, New York. Les mer

Artikler

Siri Hustvedt - warts and all

Bli kjent med Siri Hustvedt, en av våre største litterære forfattere som også er en internasjonalt ettertraktet foredragsholder innen kunst, litteratur og vitenskap.
Les mer