Min drøm om frihet

en selvbiografisk fortelling

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203292460
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I denne selvbiografiske fortellingen møter vi en afrikansk jente som lever under umenneskelige kår i et borgerkrigsherjet Somalia. Ensom, sulten og skremt søker hun og andre foreldreløse barn trygghet i forlatte hus og blant soldater.
Etter sju år som gatebarn havner hun i et rikt, men for henne uforståelig land - Norge. I Oslo tårner nye problemer seg opp, men en ukuelig livsvilje hjelper henne etter hvert fram til et selvstendig og meningsfylt liv.

"Min drøm om frihet" er et gripende dokument om oppvekst i Somalia og Norge. Det handler om Adens liv, slik hun husker det, slik hun kan fortelle om det. Der hun er usikker, eller der hun ønsker å beskytte en tredjepart, benytter hun seg av en like sann, men anonymisert virkelighet. Amal Adens sterke og kloke beretning viser at vi aldri skal gi opp drømmen om et fritt og rikt liv.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203292460
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 22.08.2012
Emne Innvandrere Somalia Integrering Faglitteratur Personlige beretninger Barndom Norge Borgerkrig
Amal Aden

Amal Aden

Amal Aden (forfatterpsevdonym) er født i Nord-Somalia i 1983 og kom til Norge som 13-åring. I 2008 ga hun ut boken "Se oss. Bekymringsmelding fra en ung norsksomalisk kvinne".

Amal Aden har også skrevet pamfletten "ABC i integrering. 111 gode råd om hvordan alle kan bli fullverdige borgere i det norske samfunnen" (2009), "Min drøm om frihet. En selvbiografisk fortelling" (2009), "Det skal merkes at de gråter" (2011) og "Om håpet glipper, er alt tapt" (2012). "Jacayl er kjærlighet på somali" (2015) er hennes første roman, den er skrevet i samarbeid med Håvard Syvertsen.

Amal Aden er tildelt Zola-prisen 2010 fordi hun har kritisert norsk innvandrings- og integreringspraksis på en konstruktiv måte og refset innvandrermiljøer som ikke respekterer grunnleggende verdier som demokrati, likestilling og rettssikkerhet. Hun har også fått Buskerud fylkeskommunes likestillingspris for 2010. Hun er hedret med Amnesty-prisen 2012 for sitt engasjement for kvinner og barn i minoritetsmiljøer og fordi hun bruker ytringsfriheten aktivt til tross for trakassering og trusler. Hun er tildelt Erik Byes minnepris 2014 av Protestfestivalen for sitt sterke engasjement for integrering og svakere stilte grupper i samfunnet. Les mer