Bøkene du må glede deg til i høst

Etter lange sommeruker med bølgeskvulp, grønt gress og en stabel med pocketbøker er det få ting som slår å komme hjem og oppdatere seg på hvilke bøker som nå skal komme ut. Helt nye bøker, med nye fortellinger og verdener som vi kan synke inn i etter hvert som høstmørket kommer snikende på. 

Denne høsten er det mye å glede seg til. Romaner og krim, humor for barn og nye serier for de minste, ny kunnskap og godt håndarbeid.

Mye godt i vente

Flere av bokhøstens første bøker har allerede kommet. «Morfar pustet med havet» av Trude Teige er en sterk fortelling fra et ukjent kapittel av norsk krigshistorie. «En kule i hjertet» av Un-si Kim er forfriskende koreansk krim og Rivertonvinner Sven Petter Næss er ute med tredje bok i serien om vår nye favoritthelt, Harinder Singh.

Utover høsten kan du se frem til å forsvinne inn i nye, gode romaner. Simon Stranger gir oss «304 dager», Carl Frode Tiller har skrevet «Flukt» og ikke minst blir vi med inn i Jan Kjærstads bokunivers når «En tid for å leve» når bokhandel.

Ikke minst har vi en strålende rekke med debutanter, som vi gleder oss til å introdusere dere for.
 

Bokhøst for bokelskende barn

Høsten byr på virkelig gode leseoppelvelser for barna. Fra Bobbie Peers splitter nye, og utrolig morsomme, «Marvin Mellom og Fred på jord» til Ida Tufte Michelsens fantastiske verden i «Alma Freng og en flyvende fars hemmelighet» – andre bok i serien om Alma Freng. 

Barna får også en helt ny historie fra David Walliams i «Uhyret i Buckingham Palace», og en virkelig stor leseopplevelse med «Linnormens land» av Frida Nilsson. Vigdis Hjorth har skapt en diktsamling for en ny generasjon med «Ta vare – opprørske røster og strofer som trøster».

De aller minste kan oppleve bokgleden gjennom Hannah Milemans «Vesle vil også gå på do» og Gudrun Skrettings sjarmerende fortelling «Struts og Ada får en lillebror». 

Denne høsten får også suksessen «Jenteboka» en oppfølger i «Gutteboka», nok et viktig verk fra Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl. For barna som er opptatt av idrett kan vi by på Johanne Scheen Jahnsens «Håndball eller helvete», «Top girl» av Bertine Zetlitz og «Fotballhelter» av Thomas Aune og Aleksander Schau.
 

Møt høsten med ny kunnskap

Sakprosafeltet er som alltid bredt og innholdsrikt. I «Kunsten å bli hundre» får vi et innblikk i hvordan vi kan leve lange og gode liv. Roy Andersen fortsetter å skrive om Norge og første verdenskrig i «I nødens stund».

Alle som er glade i å strikke kan glede seg til en ny bok av Linka Neumann: «Villmarksinteriør». I «Gjerts metode» deler Gjert Ingebrigtsen hemmelighetene om hva som skal til for å skape en vinnerskalle.

Lara Rashid forteller sin sterke historie i «Hold meg til jeg sovner», og Hilde Hagerup skriver historien om faren Klaus Hagerup, slik han i sin tid skrev historien om sin mor Inger.

Det er umulig å nevne hver eneste bok som skal komme denne høsten, selv om vi gjerne skulle invitert dere over til en kaffe og fortalt inngående om hver eneste bok, for så å sende de med dere hjem og vente på å høre om deres leseopplevelse.

Så! Gå inn i en bokhandel, plukk opp ei bok du har gledet deg til, ei bok som fanger oppmerksomheten din, eller ei bok du trodde du aldri ville lese. Gå hjem, sett av tiden, legg vekk mobilen, pust og les.

God bokhøst.

Bli kjent med våre skjønnlitterære debutanter

Bli kjent med debutant Khaleel Etwebi

Khaleel Etwebi debuterer denne høsten med "Nu klinger igjennom bartebyen".

Bli kjent med debutant Helle Haugsgjerd

Helle Haugsgjerd debuterer denne høsten med "Hver natt dør jeg"

Bli kjent med debutant Marianne Marthinsen

Marianne Marthinsen debuterer denne høsten med "Selveiersanger"

Bli kjent med debutant Øyvind Rangøy

Øyvind Rangøy debuterer denne høsten med "Dødsbu"