La verden bli litt større – bli med i Aschehougs lesesirkel

Man trenger ikke andre for å lese en roman og bli sugd inn i forfatterens litterære univers. Men de aller fleste av oss har både behov for og lyst til å snakke om det vi har lest med andre i samme situasjon. Aschehougs lesesirkel gjør dette mulig! 

Skrevet av: Forlagssjef Nora Campbell

Bli med i høstens sirkel, der du sammen med andre får lese fem romaner som bringer verden litt nærmere, eller leseren litt tettere på menneskenes vilkår. Alle disse Aschehoug-forfatterne har vunnet og blitt nominert til svært gjeve priser, og alle de fem romanene viser dem på sitt absolutt beste.

Følg lesesirkelen på facebook her

Disse bøkene leser vi i høst

Geir Gulliksens Bli snill igjen er en kjærlighetsroman som kler av oss slik bare Geir Gulliksen kan. Lars Petter Sveens Nordriket tar oss med til en verden som likner vår, til en tid som likner vår egen, hvor den lille uavhengige staten Nordriket blir truet av den overlegne krigsmakten Føderasjonen.

Maria Kjos Fonn har skrevet en roman om å bli hekta, Heroin chic, en sterk roman om et sosialt fall helt uten årsak, skrevet med en råskap og klokskap. Helga Flatland dissekerer familiekonflikter og dilemmaer i Et liv forbi, en roman om hvordan en kreftdiagnose setter forholdet mellom mor og datter i spill. Ingrid Storholmens Støvberar, en roman om Ingeborg, som er misjonær i India. Denne poetiske og brennende romanen spør om det blir mer himmel på jord av å drive misjon.

Og et spørsmål som kan rettes mot alle romanene i høstens lesesirkel: Må man selv være god for å gjøre det gode? La verden bli litt større med disse fem romanene i høst!

Slik gjør vi det:

Uke 38 og 39: Geir Gulliksen Bli snill igjen

Uke 40 og 41: Lars Petter Sveen Nordriket

Uke 42 og 43: Helga Flatland Et liv forbi

Uke 44 og 45 Maria Kjos Fonn Heroin chic

Uke 46 og 47 Ingrid Storholmen Støvberar

 

Klikk her for å bli med i Aschehougs lesesirkel.

Utdrag: Tre kvinner av Lisa Taddeo

En medrivende og uforglemmelig bok om begjær og lengsler, som alle kvinner vil kjenne seg igjen i.

Utdrag: Min mørke Vanessa av Kate Elizabeth Russell

En knyttneve av en #metoo-roman. En snakkis verden rundt allerede før utgivelse.

Utdrag: Skyggedanseren av Sara Omar

Skyggedanseren er en ung jentes kamp for å unnslippe barndommens mørke minner og hennes drøm om å finne frihet i et nytt liv langt mot nord.