Sevaldsens raske pizza

Glad i pizza, men ikke alltid tid til å lage den? Her gir Eirik Sevaldsen fra Lofthus Samvirkelag deg gode tips som gjør det mulig å skvise inn en deilig pizza i en hektisk hverdag. Prøv en rask pizza i dag!

Ovn

Når du kommer hjem, setter du ovnen på full guffe. Mens du venter på at temperaturen skal nå de magiske 250 grader eller mer, er du allerede klar med deig, saus og fyll.

Bunn

For å gjøre det enkelt for deg har vi laget oppskrifter som gir et ulikt antall bunner. Velg den oppskriften som passer til det antallet bunner du trenger.

Når du har litt tid til overs, lag noen ekstra deiger. Forstek bunnene til de er ca. 50 % ferdige, og legg dem i fryseren. Her er det timer spart når du vil ha pizza. Resultatet blir nesten like bra. Den glutenfrie deigen er faktisk den raskeste!

Saus

Ta en boks med hermetiske tomater, crushed eller pulpa. La det renne av, og smak til med salt, pepper og sukker. Ha gjerne i noe urter hvis du har. Prosessen tar under 5 minutter – det har du tid til.

Husk at jo fuktigere sausen er, desto mindre bør du bruke.

Ost

Sjekk hva du har i kjøleskapet, nesten alt går. Gammel, hard ost er fint å raspe på pizzaen.

Topping

Legger du til 2 minutter og tar et dypdykk i kjøleskapet, kan det hende du finner noen rester du kan finkutte og legge på. Det være seg grønnsaker, pålegg eller rester fra gårsdagens middag.

Tid

Stek til det bobler og kanten er gyllen, ca.5 minutter. Følger du punktene mine på forstekt deig, saus og ost vil du ha en Pizza Margherita på 15 minutter. Det er samme tid som frossenpizza fra frysedisken!

Klassisk pizzabunn

Vi bruker ca. 200 g deig til en pizza som er 32 cm i diameter. Dette kan avvike med +- 20 g alt avhengig av hvor flink du er til å bake ut pizzaen. Ved bruk av tørrgjær deler du på 3. Altså 9 g fersk gjær blir 3 g tørrgjær.

Til pizzabunn (2stk) trenger du:

 • 10 g gjær, fersk
 • 1 dl vann (eltemaskin)/1.4 dl vann (for hånd)
 • 100 g hvetemel
 • 4 g salt

Slik gjør du det:

 1. Pisk ut gjæren i litt lunket vann, ca. 25 grader. Bruk steketermometer eller magefølelsen. Hvis det er over 30 grader, kan du risikere å ta livet av gjæren.
 2. Bland inn hvetemel og 2/3 av vannet.
 3. Sett eltemaskinen på lav hastighet og bland godt.
 4. Øk hastigheten litt slik at deigen setter seg.
 5. Spe forsiktig ut med resten av vannet.
 6. Tilsett saltet.
 7. Ta deigen ut av bollen og lag like store boller (det antallet deiger du lager). Legg dem på bakeplaten. Dryss litt mel over og dekk til med et klede. La stå i ca. to timer.
 8. Nå er deigen klar til å bakes ut.

Om boken

Lofthus Samvirkelag L/L, kåret til Norges beste pizzarestaurant, åpner stadig flere filialer. Med bakgrunn fra Kristiansund har gründeren Eirik Sevaldsen gjort ingredienser som reinsdyr, Tingvollost og klippfisk til forventet pizzatopping. I Pizza får du alle hans beste oppskrifter, blant annet de mest populære fra Lofthus Samvirkelag.

Her er noe for alle pizzaelskere, enten du har 20 minutter, hele dagene, vil lage glutenfri pizza eller hengi deg til egen pizza på egenlaget surdeig. Dropp dyrt og fancy utstyr – legg heller pengene i toppingen eller osten, er Sevaldsens klare råd. Fire forskjellige deiger, rød eller hvit – og få, men gode ingredienser som utfyller hverandre, er det du trenger for å utrette ditt eget mirakel på kjøkkenet hjemme.

 

Festen kan begynne!

Eirik Sevaldsen

Les mer

Oppskrift på varmende bacalao

Prøv denne deilige bacaloen fra North Wild Kitchen og Nevada Berg.

Fredagspizza

Lag Fredagspizzaen etter oppskrift fra Sevaldsens Pizzabok. Kanskje norges beste pizza!

Oppskrift på verdens beste kanelsnurrer

Få ting slår lukten av nybakte kanelsnurrer. Og ingenting slår kanelsnurrene fra Schakenda og Bakeriet i Lom.