Oppskrift på verdens beste kanelsnurrer

Få ting slår lukten av nybakte kanelsnurrer som sprer seg i huset. Og ingen kanelsnurrer kan måle seg med de fra Bakeren i Lom.

Dette trenger du:

  • 1 kg hvetemel
  • 1/2 l h-melk
  • 150 g sukker
  • 15 g salt
  • 15 g kardemomme
  • 1 stort egg
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g smør i terninger
  • 125 g mykt smør
  • 125 g sukker
  • 2 ss malt kanel

Slik gjør du det:

  1. Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
  2. Tilsett smør i terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
  3. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1,5 time.
  4. Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på 40cm x 50cm.
  5. Smør smøret på deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gli med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
  6. Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du 3 lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50–60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
  7. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute. Det kan være litt vanskelig å få til snurrene på første forsøk, men øvelse gjør mester. Fortvil ikke om de ikke blir perfekte, de smaker like godt uansett.
  8. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve i ca. 1 time.
  9. Pensle med sammenvispet egg, og strø på sukker.
  10. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Morten Schakenda

Les mer

Fredagspizza

Lag Fredagspizzaen etter oppskrift fra Sevaldsens Pizzabok. Kanskje norges beste pizza!

Sevaldsens raske pizza

Glad i pizza, men ikke alltid tid til å lage den? sjekk ut Sevaldsens raske pizza.

Oppskrift på varmende bacalao

Prøv denne deilige bacaloen fra North Wild Kitchen og Nevada Berg.