Oppskrift på verdens beste kanelsnurrer
Få ting slår lukten av nybakte kanelsnurrer som sprer seg i huset. Og ingen kanelsnurrer kan måle seg med de fra Bakeren i Lom.
Dette trenger du:
- 1 kg hvetemel
- 1/2 l h-melk
- 150 g sukker
- 15 g salt
- 15 g kardemomme
- 1 stort egg
- 50 g fersk gjær
- 150 g smør i terninger
- 125 g mykt smør
- 125 g sukker
- 2 ss malt kanel
Slik gjør du det:
- Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
- Tilsett smør i terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
- Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1,5 time.
- Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på 40cm x 50cm.
- Smør smøret på deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gli med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
- Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du 3 lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50–60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
- Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute. Det kan være litt vanskelig å få til snurrene på første forsøk, men øvelse gjør mester. Fortvil ikke om de ikke blir perfekte, de smaker like godt uansett.
- Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve i ca. 1 time.
- Pensle med sammenvispet egg, og strø på sukker.
- Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Fredagspizza
Lag Fredagspizzaen etter oppskrift fra Sevaldsens Pizzabok. Kanskje norges beste pizza!
Sevaldsens raske pizza
Glad i pizza, men ikke alltid tid til å lage den? sjekk ut Sevaldsens raske pizza.
Oppskrift på varmende bacalao
Prøv denne deilige bacaloen fra North Wild Kitchen og Nevada Berg.