Fredagspizza

Lofthus Samvirkerlag lager kanskje Norges beste pizza. I boka Pizza deler Eirik Sevaldsen sine oppskrifter med oss. Ukens fredagspizza: Chorizo

Chorizo er en sterk pølse som har sin opprinnelse fra Den iberiske halvøy. Den er også utbredt i Latin-Amerika. Den er et sterkere alternativ til pepperoni og enda mer smakfull. Det vil sive rød væske ut av pølsen når du steker den. Det skyldes paprikaen den er krydret med. Vi har valgt å balansere krydderet med tomater som er friske og med masse sødme.

Dropp dyrt og fancy utstyr – legg heller pengene i toppingen eller osten

– Eirik Sevaldsen

Dette trenger du:

  • Pizzabunn
  • Rød saus (scroll ned for oppskrift)
  • 20 g mozarella
  • 20 g cheddar
  • 20 g gouda
  • Chorizo
  • Små, gule tomater (bruk røde hvis du ikke finner)
  • Koriander
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Lag bunn og saus.
  2. Forvarm ovnen til 250 grader eller maks varme.
  3. Kutt chorizo i 0,5 cm tykke skiver. Legg til side.
  4. Kutt tomater i to og press ut saften. Salte og pepre. Sett til side.
  5. Fordel saus og ost på pizzaen.
  6. Fordel chorizo og tomater.
  7. Ta pizzaen ut av ovnen når bunnen er gyllen, ca. 5 minutter på 250 grader.
  8. Legg på koriander.
  9. Krydre med salt og pepper.

Oppskrift på rød saus

Det går ca. 80 g saus på en pizza. Ca. en stor amerikaskje! En boks hermetiske tomater à 250 g gir saus til 2 til 3 pizzaer avhengig av type tomater, og hvor mye væske det er i boksen. Mengden jeg oppgir her er basert på ferdig avrente tomater. 1 spiseskje tilsvarer ca. 3 teskjeer.

Ingredienser:

  • Hermetiske tomater
  • Soltørkede tomater i olje
  • Olivenolje
  1. Finn de hermetiske tomatene du liker best, og de beste soltørkede tomatene på glass i olje. Vi bruker «chopped» tomater, da får du mer saus ut av tomatene enn om du velger hele tomater. La tomatene renne godt av, gjerne over natten i kjøleskapet. Om du har det travelt, kan du hjelpe til med en skje og presse ut saften. Ta vare på juicen.
  2. Legg de soltørkede tomatene i en sil og la dem renne av seg.
  3. Finhakk eller kjør de soltørkede tomatene med en stavmikser til puré.
  4. Bland pureen med tomatene, i forholdet 12 deler tomat og én del soltørkede tomater.
  5. Tilsett en spiseskje olivenolje per 500 g ferdig saus.
  6. Det går ca. 80 g saus til en pizza med diameter 32 cm.

 

God fredag!

Eirik Sevaldsen

Eirik Sevaldsen er oppvokst i Kristiansund og er mest kjent som gründeren bak pizzarestaurantene Lofthus Samvirkelag L/L, kåret til Norges beste pizzarestaurant.
Les mer

Sevaldsens raske pizza

Glad i pizza, men ikke alltid tid til å lage den? sjekk ut Sevaldsens raske pizza.

Oppskrift på varmende bacalao

Prøv denne deilige bacaloen fra North Wild Kitchen og Nevada Berg.

Oppskrift på verdens beste kanelsnurrer

Få ting slår lukten av nybakte kanelsnurrer. Og ingenting slår kanelsnurrene fra Schakenda og Bakeriet i Lom.