Emma Ellingsens beste YouTube-tips

Emma Ellingsen. Blogger. Modell. Moteikon. Og en av Norges største YouTubere. I boken Emma forteller hun sin helt spesielle historie om hvordan det er å være født i feil kropp. Hun deler også sine beste tips om hvordan hun jobber med YouTube-kanalen sin. 

Emma Ellingsen ble født som Tobias, men har alltid visst at hun var jente. Hun vokste opp i en helt vanlig familie i Tønsberg med tvillingbror og to eldre søsken. Mens tvillingbroren var opptatt av fotball, ville Tobias heller danse og kle seg i jenteklær. Det går over, tenkte mor og far. Da de to brødrene begynte i 5. klasse, var de blitt bror og søster.

19 år gammel forteller Emma sin helt spesielle historie om hvordan det er å være født i feil kropp.

Les et utdrag fra Emma her

De beste YouTube-tipsene

Lær fra andre

Før jeg begynte selv, hadde jeg sett mye på YouTube. Jeg visste hva jeg likte og hvilken stil som passet meg. Jeg startet med YouTube fordi jeg elsker å stå foran kamera. Jeg har alltid likt å spille roller, og derfor ble jeg interesserti å filme og redigere. I begynnelsen fulgte videoene mine en klassisk mal. Jeg satt foran kamera og sa: «Hei og velkommen til YouTube-kanelen min.» 
Den første videoen jeg la ut, var veldig enkel. Den ble tatt i ett opptak og er enkelt redigert. Jeg kopierte en form som mange andre youtubere brukte. Jeg ba følgerne mine på Snapchat om å sende meg spørsmål. Så kalte jeg videoene «Snapchat Q & A», altså: «Snapchat questions and answers.» Jeg valgte engelske titler, fordi det var det favoritt-youtuberne mine gjorde. 
Den gangen var jeg nervøs hver gang jeg lastet opp en video. I dag erjeg mer erfaren. Det har blitt en vane, og jeg blir ikke like nervøs lenger. Om jeg legger ut en video om noe kontroversielt eller upopulært, kan jeg fortsatt bli stressa for hvilke reaksjoner jeg kan få.

Hold ut

I starten fikk jeg få reaksjoner på filmene mine, og det var få som fulgte meg. Men det stoppet meg ikke. Mens vennene mine ble lei og var opptatt av andre ting som skole og jobb, fortsatte jeg å legge ut videoer. De første videoene var jo ikke bra. Men jeg utviklet meg sakte, men sikkert, og da jeg begynte å formidle noe interessant, kom følgerne. Det tenker jeg er en viktig del av det å bygge seg opp på YouTube, du må fortsette selv om du ikke får respons i starten. Lenge hadde jeg 100 følgere. Men jeg må ha vært godtil noe, for følgerskaren min økte – ofte med 1000 nye følgere på én dag– og etter tre måneder hadde jeg 10 000 abonnenter.

Vær ekte

Jeg har blitt mer og mer opptatt av å vise den ekte meg når jeg lager videoer. Det er lett å gjennomskue en person som er nervøs og ukomfortabel foran kamera. Da jeg begynte å tulle, være goofy og gi litt mer faen, økte følgerskaren min raskt. Appellen med YouTube er ofte det personlige og at følgerne føler at de er med i livet ditt. Jeg tror at det som skal til for å lykkes, er å være seg selv og vise sine morsomme og positive sider. Følgerne dine må kunne kjenne seg igjen i deg. Derfor viser jeg hver-dagen min: Når jeg kjører rundt med venninner, er i butikken eller på kafé – funny faces og tull og tøys. Sånne ting andre tenåringer har et forhold til og som er underholdende.

Få flere tips om estetikk, konsept, redigering, thumbnails, frekvens, lovverk og etiske retningslinjer i Emma. 

I boka finner du også tips om

  • Instagram 
  • TikTok 
  •  Sponsorsamarbeid 
  •  Management 
     
Emma Ellingsen

Emma Ellingsen

Emma Ellingsen (2001) ble først kjent gjennom TV-serien Født i feil kropp der hun sto frem med historien sin. I dag er hun en av Norges største youtubere og et internasjonalt moteikon. Men først og fremst er Emma en viktig rollemodell som inspirerer unge til å tørre og være seg selv.

Les mer

Les hvordan forfatter Line Baugstø fikk ideen til å skrive Jeg er Leona.

En sommerdag dumpet det et brev ned i postkassen min. Det var fra «Alexandra». Men hvem i all verden var «Alexandra»?

Les et utdrag fra boken til Emma Ellingsen

Det er mange som syns det er rart at man kan gå fra å være gutt til å bli jente. Jeg ønsker å normalisere det, og derfor har jeg skrevet denne boka sier Emma Ellingsen

Kule kids – en håndbok for foreldre som strever med å slippe taket

Du er pliktoppfyllende og ressurssterk, og du elsker barna dine. Jeg vil at du skal senke skuldrene og slutte å bekymre deg.