Knirkerne. Les videre hvis du tør ...

Hva venter taust og stille i skyggene om natten?

Hva ligger under senga di? I hvert fall ikke katten.

Hva venter der tålmodig mens du stirrer gjennom ruten, og aldri kommer ut før du har sovnet tungt på puten? Hva lager all den knirkingen og bråket i ditt hus? Det er ikke en katt eller en hund eller en mus. 

De lages av noen skapninger som slett ikke er søte.

Les videre hvis du tør, så får du kanskje møte ... KNIRKERNE

Har du noen gang hørt rare knirkelyder om natten og lurt på hva det er? Det er Knirkerne. Og de vet hva som foregår om natten.

Har du noen gang hørt rare knirkelyder om natten og lurt på hva det er? Se for deg at du våkner en morgen og oppdager at alle de voksne er borte. Det er dette som skjer med Lucy Dyngerud.

En dag våkner Lucy opp og finner ut at alle voksne har forsvunnet i løse luften! Det blir helt kaos i byen. Det er fest. Det er galskap. Mange barn syns det er kjempegøy at de kan gjøre hva de vil! Men Lucy vil heller finne ut hva som har skjedd. 

Hun har allerede mistet faren sin, og har ikke tenkt å la moren forsvinne også. Hun skal finne moren og ingen kan stoppe henne.

Mens resten av barna i byen løper rundt og er helt gale, legger Lucy en plan for å finne ut hva som har skjedd. Det er Lucy som er helten i denne historien, men det vet hun ikke helt ennå. 

Så, sent en natt, ser Lucy fire små, mystiske skapninger som knirker rundt på rommet hennes: GRYNT, GUFFE, KRAFS og SNØFT. 

Det er KNIRKERNE. Og de vet hva som foregår.

Er du klar for et eventyr? Velkommen til den mystiske verdenen under sengen din … 

Natten da alt begynte

Sola forsvant bak de spisse silhuettene av hustakene i Fjertingby som en glupsk, svart hund som spiste en flammende kule.

Mørket senket seg, tettere og skumlere enn byen noen gang hadde opplevd. Selv månen hadde bare så vidt mot til å titte rundt skyene, som om den visste at det kom til å skje noe underlig i natt.

Mødre og fedre i Fjertingby la barna sine til sengs uten å vite at det ville bli den siste nattahistorien, det siste godnattkysset og siste gang de slukket lyset for kvelden.

Midnatt.

Klokka ett.

Klokka to.

Klokka tre.

KNIRK … 

En underlig lyd brøt stillheten.

Den kom inne fra et av husene. Nå som hele byen lå og sov, hvem kunne ha laget den lyden?

Eller kanskje ikke hvem, men HVA?

… KNIRK!

Der var det igjen. Denne gangen fra et annet hus.

     Knirk!

       Kniiiirk!

               KNIIIIIRRRK!!!

 Lyden av gulvplanker som knirket, ga gjenlyd i gangene i hvert eneste hus i Fjertingby.

Det var noe der inne.

Et eller annet som knirket omkring.

Noe som ikke var menneskelig.

Ingen skrek. Ingen hadde mareritt. Barna sov i ro og fred, vidunderlig uvitende om at verden rundt dem hadde endret seg. Det hadde skjedd stille, som ved en slags merkelig, mørk magi, og de ville ikke få vite om det før de våknet neste morgen, dagen da alt begynte …

Tom Fletcher

Tom Fletcher

Tom Fletcher er en av Storbritannias bestselgende barnebokforfattere. Han er musiker, blant annet kjent fra bandet McFly, og har en YouTube-kanal med over 620 000 følgere. Bøkene hans er oversatt til trettito språk. I Norge er han kanskje aller mest kjent for bøkene om Julosaurusen.
Les mer

Slik blir du et godt leseforbilde for barnet ditt

Hvis du vil at barna skal lese mer må du selv være et godt leseforbilde. Her får du 10 tips som skaper gode lesere hjemme.

Bli med Oppdagerklubben på eventyr

Endelig skriver Bobbie Peers for yngre lesere. Bli med Ella og Felix på eventyrlige oppdagelsesreiser med både skumle pirater og robotmonstre.

De riktig gode bøkene til barnet ditt

Her får du gode tips du kan ta med deg når du skal velge riktige bøker for ditt barn.