Bli med Oppdagerklubben på eventyr

Endelig skriver Bobbie Peers for yngre lesere. Oppdagerklubben er en helt ny serie for lesere fra seks år og oppover. Dette er oppfinnsomme eventyr som er lette å lese. Bøkene er lekent illustrert av Sandra Steffensen.

Oppdagerklubbens univers er et lekent bakvendtland der barnas fantasi redder dem fra både skumle pirater og robotmonstre. Bli med Ella og Felix på eventyrlige oppdagelsesreiser! Til nå har Bobbie Peers skrevet PapegøyehelikopteretSkilpaddekanonen og Marshmallowsmaskinen i denne serien, men heldigvis kan vi glede oss til flere bøker i serien. Allerede til høsten! 

Bøkene i Oppdagerklubben 
  1. Skilpaddekanonen
    Skilpaddekanonen
    Innbundet
    Tilbudspris 179 kr Før 249 kr
Bobbie Peers

Bobbie Peers

Bobbie Peers er filmregissør, manusforfatter og illustratør. Han er utdannet ved London International Film School. I 2006 vant han Gullpalme i Cannes for kortfilmen «Sniffer». Peers debuterte som forfatter med "Luridiumstyven" i 2015. Boka ble en stor suksess; fikk strålende anmeldelser, vant Arks barnebokpris og Bokslukerprisen og er foreløpig solgt til 36 land. Han har også skrevet serien om "Oppdagerklubben" for aldersgruppa 6+, og skrevet og tegnet boka "Marvin Mellom og Fred på jorden". Han har også en fortid som vitsetegner.
Les mer

«Ren underholdning er også en menneskerett for barn.

Inspirerende fantasifullt både i tegninger og i ord.» 

– Bergens Tidende

Bok 3: Papegøyehelikopteret

Ella og Felix lander i en regnskog og må finne det forsvunne Papegøyehelikopteret.

Med seg har de noen helt nye oppfinnelser som de får bruk for når de gjør noen superfarlige oppdagelser og møter veldig rare dyr ingen visste fantes.

Les utdrag av Papegøyehelikopteret her:

Ella sukket tungt.

Hun var kjempeforkjølet, og måtte være hjemme fra skolen. Det føltes som om hodet var fullt av bomull. Hun pusset nesa hele tiden, men den ble fylt opp igjen på et blunk. 

Hun hadde ikke gjort annet enn å lese, spille og se på tv de siste dagene. Alt var kjedelig. Det var ingenting hun hadde lyst til å gjøre. 

Da så hun plutselig at det blinket rødt i ropeknappen på nattbordet.

Felix trenger meg! tenkte hun. Endelig skjer det noe!

Ella hentet globusen som stod godt gjemt bak alle klærne inne i skapet, og tok den med seg tilbake til senga. Hun så på alt hun hadde tegnet på den: små bygninger, biler og luftskip.

Hun hadde malt store hav og gigantiske skoger, og til og med et par tropiske jungler. Nå blinket det i en av junglene. 

Lurer på hva oppdaget er i dag, tenkte hun. Jeg må være rask! 

Selv om hun regnet med at det kom til å være veldig varmt dit hun skulle, tok Ella på seg skjerf, votter og lue. Hun var tross alt forkjølet, og fikk egentlig ikke lov til å gå ut. Så plasserte hun hånda forsiktig på globusen og ga den et lite puff. 

Lyset i globusen ble sterkere. 

Ella ble trukket opp i lufta og inn mot globusen mens hun krympet.

Hun hørte vinden suse mens hun dalte ned gjennom skyene. Under seg så hun grønne palmer og eksotiske planter. 

Det så ut som hun var på vei ned i en gigantisk regnskog.

Bok 2: Skilpaddekanonen

Ella og Felix lander i ørkenen for å finne ut av hvorfor det plutselig har begynt å regne skilpadder der. De oppdager at de slemme pirajapiratene står bak angrepet, og bestemmer seg for å lure dem i en felle.

Les utdrag av Skilpaddekanonen her:

Ella åpnet døra til rommet sitt. Hun gikk inn og lukket døra forsiktig bak seg. I hendene holdt hun en liten eske med en lyspære festet oppå. Lyspæren blinket i rødt. 

«Felix roper på meg!» hvisket Ella til seg selv. Esken hun holdt i hendene var ropeknappen Felix hadde gitt henne. Neste gang han trengte hjelp, skulle den blinke. Og det gjorde den nå.

Ella fant frem nøkkelen som hun hadde gjemt under senga og låste opp klesskapet. Innerst inne i skapet stod globusen. Hun løftet den frem, og oppdaget at det blinket rødt like over Sahara-ørkenen. 

Ella satte globusen fra seg på gulvet og trakk pusten. Så ga hun globusen et lite puff. Den snurret velvillig rundt. Fortere og fortere. 

Og så skjedde det samme som hadde skjedd sist gang hun snurret på den.

Ella lettet fra gulvet og begynte å krympe. Det var som om globusen vokste seg enorm foran henne. Hun klamret seg fast til globusen så godt hun kunne. Den spant fortere og fortere. Helt til Ella kjente at hun falt.

Ella landet mykt. 

Hun satte seg fortumlet opp og så seg rundt. Det var sand på alle kanter. Hun var i en ørken. Sola stekte, og det var ikke en sky på himmelen. 

Plutselig fikk hun øye på en skygge som nærmet seg i sanden. En skilpadde kom kravlende mot henne. Og en til. Og en til. 

Ella reiste seg opp. Ørkenen var full av skilpadder! Hun hadde aldri sett noe lignende. Men så visste hun jo også at ingenting var helt som normalt i denne globusverdenen.

Bok 1: Marshmallowsmaskinen

Ella og Felix reiser av gårde i et luftskip for å finne ut hvorfor den store marshmallowsmaskinen har sluttet å virke. Uten marshmallows vil de skumle pirajapiratene bli enda farligere.

Les utdrag av Marshmallowsmaskinen her:

Ella lukket verktøykassa og smilte. 

Foran henne stod en globus. Men det var ikke en vanlig globus. Ella hadde malt den i skinnende neonfarger og tegnet inn kule oppfinnelser over hele jorda med en svart tusj. Et rådhus med vinger, et vaffelhelikopter og et UFO-diskotek. 

Nå gjenstod det bare å få globusen til å snurre rundt av seg selv.

Ella ristet forsiktig på den, og kunne så vidt kjenne de to magnetene hun hadde montert på innsiden. Så sjekket hun den lille motoren hun hadde festet på undersiden. Hvis hun hadde gjort alt riktig, ville globusen snurre rundt når hun trykket på den lille bryteren. Akkurat som en ekte planet ute i verdensrommet. 

Dette var det kuleste hun noen gang hadde bygget. Og Ella hadde bygget mye. Ella var nemlig en ombygger. Hun elsket å bygge ting om og gjøre dem enda kulere.

Ella kjente en sitrende spenning idet hun satte pekefingeren på bryteren. Så trykket hun på den. 

Motoren startet, og globusen begynte å snurre rundt som en karusell. Men så begynte den plutselig å lyse.  Det var merkelig, tenkte Ella. Hun hadde da ikke montert noen lyspære der inne? 

Globusen snurret fortere og fortere og lyste sterkere og sterkere. Først beundret Ella den lysende kula. Men så skjedde det noe som gjorde at hun skvatt. Globusen ga fra seg en høy durelyd. 

Dette er veldig merkelig, tenkte Ella. Så skjedde det noe enda merkeligere.

Det var som om globusen vokste og ble større.

Ella så seg omkring. Hele rommet så ut til å vokse. Men plutselig skjønte Ella at det var omvendt: Det var ikke rommet og globusen som vokste, det var hun som ble mindre.

Hun krympet!

Bøker du kan ta med deg på vinterferie

Finn fysiske bøker som kan leses henslengt i senga, eller den perfekte lydboka å vaske vinduer til.

Bøkene barna vil ha til jul

Vi vet alle at harde gaver er mye, mye bedre enn myke.

Bli kjent med debutant Catharina Natalie Wandrup

Vi har snakket med en av høstens debutanter, Catharina Natalie Wandrup, som har skrevet boka "Søstrene Lumière – Stjerner over Tivoli."