Foto: Astrid Waller

Debutant! Bli kjent med Amina Sewali

Amina Sewalis beste tips er å skrive den boka du har lyst å lese selv, derfor skrev hun Hør’a dagbok.

Denne morsomme og rørende boken er inspirert av Aminas egne erfaringer; Nansi får beskjed av læreren om å skrive dagbok for å bli bedre i norsk. Det gjør hun, og det på klingende kebabnorsk. Amina slet selv med språket og hadde både lese- og skrivevansker på skolen. I dag jobber hun som musiker og skuespiller på Nationaltheatret.

Elsker eventyr!

Hvorfor skrev du akkurat denne boken? 

Jeg er VELDIG glad i eventyr.
I 2019 begynte jeg derfor å skrive teaterstykket Mikkel og Anansi: reven og edderkoppen. Det skulle være en blanding av både norske og multikulturelle eventyr. 
Men mens jeg skrev manuset, fikk jeg en ny ide. Jeg ville gjøre om historien. I steden for en eventyrverden, ville jeg ta med Anansi og Mikkel til vår tid. Og i steden for dyr, gjorde jeg dem om til 12 år gamle barn fra Oslo. 
Edderkoppen Anansi ble til 12 år gamle ugandiske Nansi fra Tøyen. Og Mikkel Rev ble gjort om til Askeladden, også til 12 år gamle Ask fra Bærum. 


Hvor og når skriver du? 

Jeg skriver som oftest på natta, hjemme på pc’n. 
Men noen ganger kan jeg plutselig få en ide på bussen. Da skriver jeg det ned på mobilen. 

Skriv boka du alltid har drømt om å lese

Hvilke forfattere inspirerer deg? 

Jeg vokste jo opp med Harry Potter. Så J.K Rowling har jo inspirert meg en del. Er også veldig glad i Toni Morrison, Roald Dahl og Lewis Carroll.


Hva leste du selv som barn? 

Jeg var veldig glad i Grøsserne og Harry Potter.

Hvilken bok leste du sist? 

Har akkurat begynt å lese David Copperfield av Charles Dickens.

Har du noen gode råd til kommende forfattere? 

Skriv boka du alltid har drømt om å lese.

Amina Sewali

Amina Sewali

Amina Sewali (f. 1989) er musiker, manusforfatter og skuespiller. I 2011 ga hun ut sitt debutalbum, hun har reist på turné med Den Kulturelle Skolesekken med forestillingen Gjør det selv! og er utdannet skuespiller fra Det Multinorske ved Det Norske Teatret.
Sewali er nå med i Nationalthearets satsing, NyeNational.

"Hør'a, dagbok!" er hennes første bok for barn.
Les mer

Utdrag: Alma Freng og solfangerne av Ida Tufte Michelsen

Bli med Alma Freng og solfangerne på et magisk eventyr om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter.

Debutant! Bli kjent med Nora Dåsnes 

– Håpet er at denne boken kan få noen til å føle seg sett, og litt mindre alene, sier Nora Dåsnes. Hun er aktuell med barneboken Ti kniver i hjertet. Her forteller hun om boka, om forfatterforbilder og gir noen skrivetips til aspirerende forfattere. 

Debutant! Bli kjent med Maren Ørstavik  

– Jeg hadde lyst til å skrive en bok om å prøve å finne det stedet der man blir engasjert og få lov å bety noe. Stallen er et sånt sted for mange – selv om veien fra usikker nybegynner til erfaren rytter er lang. Maren Østavik debuterer med barneboka Den hvite hestens hemmelighet.