Kvinne ser på menn som ser på kvinner

essays om kunst, kjønn og sinn
Annen tilknytning:

Velg format

Forventet i salg
349 kr
ISBN
9788203372148
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Siri Hustvedt har et stort og beundrende publikum, og hennes bøker er oversatt til en rekke språk. Nå er hun aktuell med en ny samling essays, som handler om kunst, kjønnskamp og identitet.

De elleve livlige essayene i samlingen bærer preg av den karakteristiske personlige grunntonen vi finner i alt Hustvedt skriver, og vi kjenner igjen forfatterens lidenskap for kunst, humaniora og vitenskap.

Essayene ble opprinnelig skrevet mellom 2011 og 2015, flere av dem på oppdrag. Alle er publisert tidligere i svært forskjellige sammenhenger; alt fra lettere bidrag til avisspalter, bidrag til vektige utstillingskataloger og dyptpløyende forelesninger. «Essayene kan stort sett leses av et bredt publikum. Tonen varierer mellom det lette og det alvorlige, men det trengs ingen spesielle kunnskaper for å lese dem,» skriver Hustvedt selv i en introduksjon til samlingen.
Hustvedt undersøker hvordan fordommer om kjønn og persepsjon påvirker hvordan vi ser på kunst, litteratur og verden som sådan. Hun skriver om legendariske figurer som Picasso, De Kooning, Jeff Koons, Louise Bourgeoisie, Anselm Kiefer, Susan Sontag, Robert Mappelthorpe, The Guerilla Girls og Karl Ove Knausgård ¿ alt sett i lys av forfatterens feministiske ståsted.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 201
Utgitt 2017
ISBN 9788203372148
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Knut Johansen
Salgsdato 30.03.2017
Orig. tittel A woman looking at men looking at women
Emne Identitet Personlige beretninger Kjønnsidentitet Kunst Faglitteratur Essay
Siri Hustvedt

Siri Hustvedt

Siri Hustvedt (1955) har norske foreldre og er født og oppvokst i Northfield i Minnesota. Hun har en doktorgrad i litteratur fra Colombia University og underviser i psykiatri ved Weill Cornell Medical College i New York. Hun har utgitt en diktsamling, sju romaner, fire essaysamlinger og to sakprosabøker. Utgitt på norsk er romanene Med bind for øynene (1992), Lily Dahls fortryllelse (1997), Det jeg elsket (2002), Når du ser meg (2008), Sommeren uten menn (2011) og Denne flammende verden (2014) og Minner om fremtiden (2019), samt essaysamlingene En bønn for eros (2008), Den skjelvende kvinnen (2011), Livet, tanken, blikket (2013), Kvinne ser på menn som ser på kvinner (2017), På sviktende grunn (2018) og Hva er vi? (2020). Hustvedt har mottatt en rekke høythengende priser, blant dem The Charles Veillon Essay Prize, The American Academy of the Arts and Letters Award in Literature, og The Los Angeles Times Book Prize og vært nominert til Bookerprisen. Høsten 2014 ble hun utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo. Hun er bosatt i Brooklyn, New York. Les mer

Andre i samme serie

 1. Hva er vi?
  Hva er vi?
  Pocket
  229 kr
 2. Hva er vi?
  Hva er vi?
  Ebok
  169 kr
 3. Kvinne ser på menn som ser på kvinner
  Kvinne ser på menn som ser på kvinner
  Ebok
  0 kr
 4. Kvinne ser på menn som ser på kvinner
  Kvinne ser på menn som ser på kvinner
  Pocket
  229 kr
 5. Kvinne ser på menn som ser på kvinner
  Kvinne ser på menn som ser på kvinner
  Ebok
  169 kr
 6. På sviktende grunn
  På sviktende grunn
  Pocket
  229 kr
 7. På sviktende grunn
  På sviktende grunn
  Ebok
  169 kr

Artikler

Siri Hustvedt - warts and all

Bli kjent med Siri Hustvedt, en av våre største litterære forfattere som også er en internasjonalt ettertraktet foredragsholder innen kunst, litteratur og vitenskap.
Les mer