Kampen

Velg format

Tilbudspris 393 kr Før 449 kr
Kommer for salg
16.09.2022
ISBN
9788203393631
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Kvartfinalen mellom England og Argentina i VM 1986 var kanskje ikke verdens beste fotballkamp, men det er den viktigste. Bakteppet var Falklandskrigen fire år tidligere og tiår med kontroverser mellom de to landene. For argentinerne ble Diego Maradona nærmest en krigshelt da han scoret med «Guds hånd» og sikret Argentina seieren.
Johan B. Mjønes skildrer hvert spark, hver pasning, hver situasjon i dette historiske oppgjøret, og fletter det sammen med de blodige hendelsene på Falklandsøyene og bakgrunnen for fiendskapet.
Det handler om militærjuntaen i Argentina og deres grusomheter mot egen befolkning, om Margaret Thatcher og hennes behov for å vise styrke, og om hvordan to lands historie uløselig og tragisk knyttes sammen av fotball. Det er en fortelling om undertrykkelse, tortur og krig, før én kamp endret alt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203393631
Format Innbundet
Språk Bokmål
Emne Fotball Argentina Faglitteratur
Johan B. Mjønes

Johan B. Mjønes

Johan Mjønes er oppvokst på Orkanger, bosatt i Oslo. Han har hovedfag i allmenn litteraturvitenskap og har yrkesbakgrunn som frilans pleieassistent, skribent, fotograf og skuespiller. Han debuterte med romanen Terminalhastighet i 2009, og har siden utgitt en rekke romaner, ungdomsromaner og barnebøker, blant annet seriene om Leif og Paul, og Lukas. Hans siste roman, den kritikerroste Heim, ble utgitt i 2018. Les mer

Artikler

Bli kjent med Lukas.

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og lett gjenkjennelige bøker som passer perfekt for alle barn fra tre år og oppover.
Les mer