Ta deg sammen! Halvor Johansson er på krigsstien. På avstand. 

Velkommen til noe av det dummeste man kan gjøre. Å gå rett i strupen på folk. Frontalangrep. Påpeke alt andre gjør feil. Komme med pekefingeren. Harselere. Raljere. Konfrontere. Halvor Johansson er klar med boka Ta deg sammen! I denne episoden av Frokost for hjernen er det flypassasjerer, tradisjonskost og spabehandlinger som får gjennomgå. I tillegg til trøndere, nordlendinger og østfoldinger.

Halvor Johansson koser seg når han kan være tøff på avstand. Han liker å knurre lavt til folk som ikke har funnet frem lommeboka når de kommer til kassa i butikken. Finner ikke kortet sitt. Spør om pose etter de har betalt.

Han koser seg med å himle med øya over folk som står feil i rulletrappa og blokkerer andre. En flaskehals av idioter i en ellers god infrastruktur.

Ta deg sammen! handler om mange typer folk. Som irriterer. Likevel, dette handler på ingen måte om å konfrontere folk, å nei. Dette handler om å observere på avstand, sukke lavmælt, kikke stygt på i øyekroken, mumle «jævla idiot» for seg selv og forbanne den fremmede.

Vi er jo nordmenn, og vi kjefter ikke ute i offentligheten. Det får spanjolene og italienerne ta seg av.
 

Halvor Johansson irriterer seg over sikkerhetsdemonstrasjonen på fly 

1. Sikkerhetsbeltet åpnes, lukkes og strammes på akkurat samme måte som det har blitt gjort i 50 år. Hvis du ikke klarer det lille puslespillet, vil ikke jeg være på samme fly som deg.

2. Det er en redningsvest under hvert sete. Den får du ikke bruk for. Hvis vi styrter i havet, drukner du. Dette flyet er laget av metall, du er ikke med i filmen Cast Away, og du er ikke Tom Hanks. Senk forventningene.

3. Nødutgangene bak, over vingene og foran i kabinen er alle merket med røde Exit-skilt. Men la du merke til hvor lang tid alle de andre idiotene brukte på bare å finne setet sitt? Med mindre den utgangen er rett ved siden av deg, kan du bare drite i det altså.

4. For å unngå forstyrrelser på flyets instrumenter må alt elektronisk utstyr være avslått under avgang og landing. Mobiltelefoner og annet utstyr som inneholder radiosender eller -mottaker, må alltid være avslått om bord. Det er for å unngå at mobilen din på magisk vis skal slå inn på frekvensen til tårnet, slik at vi ikke får tillatelse til å ta av eller lande, men i stedet får mora di på tråden som lurer på om reisen har gått fint, og om dere kan ta med ei flaske Baileys fra taxfree.

5. Vi minner om at alle våre flyvninger er røykfrie, og at røykeforbudet også gjelder på flyets toaletter. Når fløy du sist egentlig, til Mallorca i 1982? Snart er det like naturlig å minne om dette som å si at du helst må vente med å starte motorsagen til vi har landet, og vennligst ikke kjør moped i midtgangen under takeoff og landing.

6. Ta gjerne kontakt med kabinbesetningen dersom det er noe dere ønsker å spørre om. De har jobbet i elleve timer, startet dagen klokka 04.30 på et tostjerners hotell et steinkast fra rullebanen på flyplassen i Frankfurt, og det er ganske artig å se om de fortsatt klarer å tvinge frem et høflig service-smil når du spør om hvor du skal legge de avklipte tåneglene dine.
 

Kjøp Ta deg sammen her! 

Halvor Johansson

Halvor Johansson (f. 1988) er kjent fra morgensendingen på Radio Rock og suksessforestillingen «Ta deg sammen» som har samlet fulle hus landet rundt. Johansson er fra Drammen, men oppfører seg likevel som folk.
Les mer

Få det gøy på jobben

– Jeg mener det er så viktig å ha det gøy på jobb, sier administrerende direktør i Clas Ohlsson, Stine Trygg-Hauger. Arbeidsglede er lønnsomt og i denne podcasten deler Trygg-Hauger sine beste tips og triks for å få det gøy på jobben.

Knytta til hytta – på sporet av den norske lykken

Om bortlengsel, familiemuseer, byggeskandalesafari og påskesoundtrack.

Skattepengene som forsvant

IT-prosjekter som sprekker med summer tilsvarende et lite lands bruttonasjonalprodukt, rasteplasstoaletter som er dyrere enn en villa og forsvarsanlegg som legges ned halvannen time etter åpning. Henning Carr Ekroll avslører hvordan offentlig sektor har kastet bort milliarder av kroner av fellesskapets midler.