En gøyal og sjokkerende halvtime!

IT-prosjekter som sprekker med summer tilsvarende et lite lands bruttonasjonalprodukt, rasteplasstoaletter som er dyrere enn en villa og forsvarsanlegg som legges ned halvannen time etter åpning. Det er bare noen av stikkordene når Henning Carr Ekroll avslører hvordan politikere og byråkrater i offentlig sektor har kastet bort milliarder av kroner av fellesskapets midler.

I denne podcasten forteller Ekroll om hvor galt det kan gå når politiske ambisjoner, naiv tro på egen fortreffelighet og en tilsynelatende utømmelig pengesekk sauses sammen. Dette er en bok som det vil smerte å lese for alle som betaler skatt. Men budskapet er tydelig: Her trengs det full skjerping hos dem som har ansvaret for vår felles økonomi. 

Carr Ekroll snakker blant annet om det elektroniske billettsystemet Flexus som havarerte – ikke bare én gang – men to ganger. Flexus ble til slutt et omdømmeproblem for Oslo sporveier. Carr Ekroll har bedt byantikvaren om å ta vare på Flexusportene som et symbol på offentlig inkompetanse på 90-tallet.

Gulltoalettet på Senja ble brukt for å trekke folk til stedet. Hele 3,75 millioner kroner. Men det viste seg etter kort tid at toalettet ikke fungerte på vinteren – at bygningen ikke var dimensjonert for å tåle kulde, forteller Carr Ekroll. Og så må vi også innom det berømte stupetårnet på Hamar …

Gjør deg klar til en fornøyelig og sjokkerende halvtime.

 

En fornøyelig, sjokkerende og deprimerende bok, spekket med treffende sitater fra famlende politikere.

Jon Rognlien, Dagbladet

Henning Carr Ekroll

Henning Carr Ekroll (f. 1985) er nyhetssjef i Aftenposten. Han fikk SKUP-diplom i 2014 for avsløringer om hvordan Forsvarsbygg forvaltet offentlige midler og var reportasjeleder for Aftenpostens arbeid med Panama Papers-avsløringene i 2016. Dette er hans første bok.
Les mer